Formule 1

Toto Wolff wil geen elfde F1-team, maar houdt de deur wel open: "Als een team positief ontwikkelt aan de F1..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 juli 2023 10:35

Er gaan al tijden geruchten over een elfde Formule 1-team op de grid. Sommige in de Formule 1-wereld zijn daar voorstander van. Het mag duidelijk zijn dat Mercedes-teambaas Toto Wolff in ieder geval geen voorstander is van een elfde team. Hij stelt dat het nu al te druk is, laat staan met nog een team erbij. Toch gooit hij niet helemaal de deur dicht.

Toto Wolff

“Als je kijkt naar de kwalificatiesessies, bedoel ik dat we nu al op een kartbaan lijken, we struikelen over elkaar heen. Er is een veiligheidsprobleem, we hebben de logistiek niet om een elfde team neer te zetten. Hier in Silverstone kunnen we Hollywood-mensen kwijt, maar op andere circuits niet”, zei Wolff tijdens het Grand Prix-weekend in Silverstone.

“Als een team kan bijdragen aan de positieve ontwikkeling van de Formule 1, op een manier die de andere teams in de loop der jaren hebben gedaan, ja dan moeten we daarnaar kijken”, sluit de Oostenrijker af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS