Formule 1

Toyota-coureur Sébastien Buemi is tevreden na eerste dag in Le Mans: "Dit was slechts een opwarmertje"

Uitgegeven door Bart • 17 september 2020 20:28

Het team van Toyota Gazoo Racing kan terugkijken op een geslaagde openingsdag in aanloop naar de 24 uur van Le Mans. De auto's met #7 van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez en de #8 van Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley klokten de snelste tijden van de dag op het Circuit de la Sarthe. Het verschil tussen beide auto's in de kwalificatie bedroeg over een ronde van 13,6 km slechts 0.247.

Toyota nummer 7


Vrijdag komen de LMP1-auto's uit in de hyperpole in de strijd om pole position, maar over de openingsdag konden de Toyota-coureurs tevreden zijn. Kamui Kobayashi: "We hadden verwacht dat de baan best wel slecht zou zijn, maar dat viel reuze mee. Tijdens de long runs waren we nog niet helemaal tevreden, dus daar moeten we nog een oplossing voor zien te vinden, maar over het algemeen gaat het de goede kant op. Mijn kwalificatieronde was niet super. Het was genoeg voor P1, maar die pole in 2017 was echt een mega ronde."

Sébastian Buemi: "Het ging allemaal vrij soepel vandaag. We hebben geen grote problemen gekend en dit is een belangrijke dag voor de voorbereiding op het weekend. De omstandigheden werden gedurende de dag steeds beter. Met zo weinig track time dit jaar telt iedere ronde. Kazuki reed een goede ronde in de kwalificatie, maar dit was slechts een opwarmertje voor de hyperpole."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS