Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota werkt eerste probleemloze test met Le Mans Hypercar af: "Er zijn nog meerdere tests gedurende de winter gepland"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 oktober 2020 13:41

Toyota heeft de eerste test met haar Le Mans Hypercar afgerond. Daarmee is het het eerste team dat de LMH-auto voor het FIA World Endurance Championship naar het circuit brengt. De auto die op 11 januari onthuld gaat worden aan het publiek, onderging een driedaagse test van 19 tot en met 21 oktober op Paul Ricard.

Toyota_LMDh_the_future_is_now

Toyota heeft weinig details vrijgegeven, maar een woordvoerder van het merk heeft aan Sportscar365 verteld dat de huidige LMP1-coureurs Mike Conway, Sebastien Buemi, Brendon Hartley en Jose Maria Lopez achter het stuur plaatsnamen. Daarmee waren Kamui Kobayashi en Kazuki Nakajima afwezig. “De test is zonder problemen afgewikkeld”, zo meldde de woordvoerder “En er zijn nog meerdere tests gedurende de winter gepland. Hieronder zijn ook endurance races.”

Het doel was om de LMH-auto al in juli van dit jaar op de baan te brengen, maar de beslissing van het FIA WEC voor 2021 was dat het kampioenschap pas over een jaar zou ingaan. Hierdoor had het team zes maanden extra ontwikkelingstijd en werd het testen tot oktober uitgesteld. Waarmee het project van Toyota keurig op schema kwam te liggen. De volledige details van de Toyota LMH zijn door Toyota echter nog niet bekend gemaakt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS