Formule 1

Twee grote Formule 1-teams bundelen krachten in anti-Andretti-kruistocht

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 juli 2023 06:03

BOEDAPEST - Michael Andretti is één van de vijf kandidaten voor een plek op de Formule 1-grid, maar de Amerikaan is herhaaldelijk tegengehouden door de bestaande F1-teams, iets wat hij wijt aan hebzucht aangezien ze hun prijzengeld moeten verdelen over elf in plaats van tien teams als een nieuw team op de grid wordt geaccepteerd.

Michael Andretti


Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff geeft toe dat dit één van de redenen is waarom de teams geen voorstander zijn van een elfde team op de grid. Maar het is niet hun enige reden.

Volgens Ferrari-teambaas Fred Vasseur hebben de tien teams van vandaag allemaal hun sporen verdiend in de Formule 1. Ze hebben de moeilijke tijden overleefd en zijn vandaag de dag naar verluidt elk een miljard dollar waard. Zij zijn degenen die het werk hebben gedaan om de Formule 1 te maken tot wat het nu is en daarom gelooft hij niet dat het genoeg is om ‘Amerikaan’ te zijn, zoals Andretti, om een plaats op de grid te verdienen.

"Mijn standpunt is dat de tien teams die zich enorm hebben ingespannen, zelfs toen het moeilijk was op de grid te verschijnen en voor sommigen van hen om te overleven. Dat als we nu een ander team moeten verwelkomen, het om mega goede redenen moet zijn”, zei hij volgens Motorsport. "Het feit dat je een Amerikaans team hebt, is geen goede reden. Ten eerste hebben we al een Amerikaans team met Haas. En ten tweede is het een kwestie van coureurs als je aan de top wil komen. Kijk naar wat er in Nederland is gebeurd. Uit dat land komt de meest succesvolle coureur van dit moment en uit dat land komt geen F1-team. Ze hebben Max.”

"Ik denk dat we eerst een goed succes hebben in de VS. Als je het succes in de VS wilt vergroten, is het voor mij meer een kwestie van het hebben van een Amerikaanse coureur. Het gaat niet om het team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS