Formule 1

UPDATE: Weersverwachting Formule 1 in Silverstone - Zomers race-weekend!

Uitgegeven door Ed Aldus • 7 augustus 2020 07:30

De Formule 1 blijft op het F1-circuit van Silverstone voor de double-header. Met welk weertype krijgen Max Verstappen en zijn collega's te maken tijdens de Britse GP? Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit op de weersverwachting voor de komende dagen. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in augustus 20,5 graden en de minimumtemperatuur komt uit op 11,4 graden. Over het gehele jaar valt er flink wat regen in Engeland. In Silverstone valt in het algemeen minder regen dan in de rest van het midden van Engeland. In augustus en in december valt met 60 mm de meeste regen.

Weersvoorspelling Formule 1 GP van Engeland Max Verstappen F1 Silverstone


Vandaag worden de vrije trainingen verreden op Silverstone onder tropische omstandigheden. Het is een vrij zonnige dag met vanmiddag ook wat lichte bewolking en het wordt tropisch heet. De temperatuur loopt op naar 31 graden en de zuidenwind waait zwak, windkracht 2.

Morgen (zaterdag) zijn de laatste vrije training en de kwalificatierondes. De wind waait dan matig uit het noordoosten en de aangevoerde lucht wordt dan minder warm. De zon schijnt flink en het blijft droog. De temperatuur loopt op naar 28 graden.

Zondag worden de punten verdeeld in de Britse Grand Prix. Het weer voor de coureurs ziet er nog steeds goed uit met zonnige perioden en het blijft droog. Het wordt opnieuw zomers warm, het kwik komt nog wel uit op 28 graden. Er staat een matige noordoostenwind, windkracht 3. /Bron: Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS