Formule 1

Uitvallen Max Verstappen een cadeautje voor Mercedes: "Hij zou even snel zijn geweest"

Uitgegeven door Bart • 14 september 2020 10:45 • Print artikel

Mercedes worstelde net als in Silverstone ook in Mugello met de banden van zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton, maar omdat er geen druk van achteruit kwam, konden de Zilverpijlen op safe rijden. Als Max Verstappen niet was uitgevallen, had het een spannende race kunnen worden. Dat de Red Bull sterk was, bewees Alexander Albon die achter Hamilton en Bottas op de derde plaats eindigde.

Max Verstappen


"We hadden een echte strijd kunnen hebben", aldus de strategische mensen van Mercedes in een reactie aan het Duitse Auto, Motor und Sport. "Normaal gesproken moet je voor de racepace drie tienden van het verschil in de kwalificatie aftrekken, dus dan zou Max even snel zijn geweest."

Bij de pitstop van Bottas waren zijn banden compleet afgeschreven, dus met een hijgende Verstappen in zijn nek, had het wel eens anders kunnen aflopen. "Dan hadden we onze pitstops wellicht moeten uitstellen, met mogelijk hetzelfde drama als in Silverstone tot gevolg. Dit was een waarschuwing voor ons. We moeten slimmer worden en beter reageren als de coureurs vibraties voelen."

Babe-box

Xtra

COLUMNS