Formule 1

Unieke ontmoeting tussen Max Verstappen en Johan Cruijff: "Twee iconen die meteen een klik hadden"

Uitgegeven door Bart • 3 juli 2020 04:29

Tijdens de wintertest in Barcelona in 2016, de winter voor de eerste F1-overwinning van Max Verstappen, had de Red Bull-coureur een ontmoeting met Johan Cruijff. De voetballegende, die een aantal weken na de ontmoeting kwam te overlijden, was onder de indruk van het racetalent Verstappen en via schrijver Jaap de Groot werd de ontmoeting geregeld. Het maakt onderdeel uit van het boek 'De Magie van Max' dat De Groot over Verstappen schreef.

Johan Cruijff Max Verstappen


De Groot, die ook de autobiografie van Cruijff schreef, vertelt in Op1 over zijn boek over de coureur die dit jaar de jongste wereldkampioen ooit hoopt te worden. "In het boek probeer je aan te tonen dat er meer is dan een goede coureur en een goede wagen. Het was een mooie ontmoeting tussen twee unieke persoonlijkheden."

"Ik merkte op een gegeven moment een bepaalde fascinatie bij Johan voor Verstappen en het racen. Tijdens de testdag in Barcelona heb ik Raymond Vermeulen gebeld en geregeld dat Johan het circuit op kon. Ik vond dat een geweldig moment. Twee iconen, die meteen een klik hadden, dat is uniek. De familie Cruijff heeft daarna altijd Formule 1 gekeken, ook omdat Johan tot zijn dood veel over Max sprak."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS