Formule 1

Update van Gran Turismo Sport met de Mazda RX-VISION GT3 CONCEPT + FOTO'S

Uitgegeven door Johan Vis • 29 mei 2020 16:26 • Print artikel

Gran Turismo Sport: met de Mazda RX-VISION GT3 CONCEPT!

De Mazda RX-VISION GT3 CONCEPT, Mazda’s droombolide met wankelmotor, is eindelijk naar Gran Turismo Sport. Dit jaar staat voor Mazda in het teken van zijn honderdjarige bestaan, want het bedrijf werd op 20 januari 1920 opgericht. De MAZDA RX-VISION is een conceptcar die werd aangekondigd tijdens de Tokyo Motor Show van 2015. Met het ontwerp, gebaseerd op Mazda's designthema 'Kodo - Soul of Motion', daagde het merk zichzelf uit om de mooist mogelijke sportauto met voorin geplaatste motor en achterwielaandrijving te maken. De auto wordt aangedreven door de wankelmotor van een nieuwe generatie: de SKYACTIV-R. Een droom die Mazda in de toekomst wil laten uitkomen.

Gran Turismo Sport: met de Mazda RX-VISION GT3 CONCEPT!

Ondanks talrijke technische problemen slaagde Mazda er in 1967 in om een succesvolle auto met een wankelmotor op de markt te brengen: de Cosmo Sport. Als enige fabrikant die in de loop der jaren op grote schaal auto's met wankelmotoren op de markt bracht, bleef Mazda werken aan het verbeteren van het vermogen, het brandstofverbruik en de duurzaamheid. In 1991 resulteerde dat in de algemene overwinning van de 24 uur van Le Mans met de 787B.

Gran Turismo Sport: met de Mazda RX-VISION GT3 CONCEPT!

De MAZDA RX-VISION GT3 CONCEPT is een agressiever racebroertje van de prachtige originele auto. Om te voldoen aan de prestatievereisten van de Gr.3-klasse werd gekeken naar het motorconcept van de 787B. Zo maakte de motor met vier rotors zijn rentree met SKYACTIV-technologie. Deze nieuwe wankelmotor is gehesen in een lichtgewicht carrosserie, wat ongekende prestaties tot gevolg heeft.

Gran Turismo Sport: met de Mazda RX-VISION GT3 CONCEPT!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS