Formule 1

VIDEO: Will Power en Scott Dixon voelen nieuwe IndyCar-hybridekrachtbron aan de tand

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 augustus 2023 08:04

De IndyCar heeft getest met de nieuwe 2.2l V6 Hybride-krachtbron op het circuit van Sebring. Met de krachtbron gaan alle coureurs vanaf volgend jaar rijden en worden opnieuw gemaakt door Honda en Chevrolet. Net als in de Formule 1 wordt er gebruikt gemaakt van een hybride systeem dat tot wel 150PK extra oplevert.

IndyCar Hybride


Will Power
mocht zijn eerste meters maken met de nieuwe krachtbron in een Chevy. Op de IndyCar-website sprak de Australische coureur over zijn bevindingen: "Ik ben altijd opgetogen om zoiets nieuws te proberen. Ik heb een groot deel uitgemaakt van het testen van de nieuwe hybride. We hebben geen problemen gehad. Alles gaat zoals de ingenieurs hadden verwacht."

Scott Dixon mocht namens Honda de nieuwe krachtbron aan de tand voelen. Hij is al anderhalf jaar betrokken bij de ontwikkeling: "Je komt naar sommige testdagen – vooral aan het begin – en je probeert erachter te komen wat de toekomst biedt en begrijpt welke verbeteringen er moeten worden aangebracht. Je maakt weinig kilometers. Nu rijd je 600 mijl op een stratencircuit of een permanent circuit wat behoorlijk fors is. Het zit nu in een mooie fase."
Bekijk hieronder de beelden, maar luister vooral naar het geluid van de vernieuwde IndyCar-krachtbron.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS