Formule 1

VIDEO - Max Verstappen: "We hebben allemaal slechte momenten met iemand, maar we gaan verder en vergeven"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 oktober 2021 11:00

In de aanloop naar de GP van Amerika in Austin, liet Max Verstappen zich uit over zijn relatie met Lewis Hamilton. Hij zei dat hij en Lewis Hamilton hun verschillende botsingen dit seizoen achter zich hebben gelaten en elkaar "vergeven". Dit weekend zal Verstappen in Texas proberen zijn kleine voorsprong van zes punten in het coureurskampioenschap vast te houden en benadrukte de Nederlander dat hun relatie niet zo bitter was als werd beweerd.

Max_Verstappen_Boks_Hamilton_Verstappen

“Het valt wel mee”
Maar hij gaf toe dat emoties soms opborrelden in het heetst van de strijd. "We hebben allemaal van die momenten waarop we slechte momenten met iemand hebben, maar we zijn ook maar gewone mensen", zei de Red Bull-coureur in een bericht van het Ierse Independent. "We gaan verder en we vergeven. We hebben een paar keer een aanvaring gehad en waren we niet blij met elkaar. Maar een paar races later zie je ons weer bij elkaar zitten in een persconferentie en lachen met elkaar, en zo gaat dat in het racen. Veel mensen kijken naar je en beoordelen de rivaliteit, maar uiteindelijk valt het allemaal wel mee.”

Irritaties over reeks incidenten
“Niemand kijkt ernaar uit om samen te komen in een race en met elkaar in conflict te komen. Maar helaas gebeuren deze dingen nou eenmaal. Ze zijn gebeurd in het karten en ze gebeuren nu in de Formule 1. Verstappen (24) jaagt op zijn eerste wereldtitel dit seizoen, terwijl Hamilton (36) probeert een record van acht wereldtitels te realiseren. En hun eens vriendschappelijke relatie is gespannen door een reeks incidenten, beginnend in de eerste race, toen Verstappen Hamilton inhaalde met nog drie ronden te gaan in de GP van Bahrein, om vervolgens de order te krijgen om de plaats terug te geven voor het overschrijden van de baanlimieten. Het gekibbel ging door in Imola, waar de twee titelrivalen weinig contact met elkaar maakten en waar de Mercedes van Hamilton steevast over de curbstones heen rammelde en dus eigenlijk de baanlimiten overschreed.

De rivaliteit kookte over tijdens de thuisrace van Hamilton in juli, toen Verstappen in het ziekenhuis werd opgenomen na een "51G-impact met de vangrails" na een botsing met Hamilton bij het binnenrijden van Copse in de eerste ronde. Hamilton kreeg een straf van 10 seconden, maar won uiteindelijk wčl de race, waardoor Verstappen en Red Bull zich erg teleurgesteld voelden en klaagden over "respectloze en onsportieve" vieringen van de overwinningen.

Nieuw incident onvermijdelijk?
In Monza voelde je gelijk dat een nieuw incident bijna onvermijdelijk was, met de twee die in de openingsronde met elkaar in botsing kwamen en opnieuw halverwege de race. Het tweede incident zorgde ervoor dat de auto van Verstappen omhoog vloog en landde op de halo-beschermingsbeugel van Hamilton. Aan de vooravond van de Grand Prix van Amerika lijkt Verstappen de irritaties achter zich gelaten te hebben, hoewel het tijdens de vrije training tussen de twee kemphanen opnieuw mis ging. Weliswaar geen aanrijding, maar wčl weer een dikke middelvinger omhoog van Verstappen naar Hamiton omdat ze zij aan zij over het rechte stuk gingen. Verstappen ging vervolgens in de eerste bocht van zijn gas af en gaf gelijk als commentaar over de boordradio: "Stupid idiot!"

Tsja…, inderdaad ‘elkaar vergeven’, om vervolgens weer gewoon door te gaan met elkaar - bijna letterlijk - in de wielen te rijden. Dat wordt nog spannend komend weekend in Austin. En tijdens de rest van het seizoen 2021!





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS