Formule 1

Vader Sergio P�rez opgenomen in ziekenhuis na medisch noodgeval na GP Azerbeidzjan

Antonio Pérez Garibay, de vader van Sergio Pérez, is direct na de Grand Prix van Azerbeidzjan opgenomen in het ziekenhuis.



Pérez' vader kreeg een pre-infarct, een aandoening die zich kan uiten als pijn op de borst voorafgaand aan een hartaanval. Het incident vond plaats in Mexico-Stad, kort na de crash van zijn zoon in Bakoe.

"Pérez Garibay werd bewusteloos aangetroffen in de badkamer van zijn huis in Mexico-Stad, waar hulpverleners onmiddellijk medische hulp verleenden. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis in de hoofdstad gebracht, waar hij momenteel onder medische observatie staat en in stabiele toestand verkeert", werd gesteld in een verklaring.

Een update op 17 september meldde: "De heer Pérez is stabiel maar blijft op de intensive care onder constante medische controle, waarbij de focus vooral ligt op zijn hart en andere vitale organen."

De 65-jarige Pérez senior zei tegen het Mexicaanse Medio Tiempo: "Alles gebeurde na het ongeluk. De schok van het ongeluk kan het veroorzaakt hebben. Ze controleren nu mijn hart om te zien waarom ik flauwviel."

Pérez is inmiddels weer actief op social media en deelt foto's van zijn zoon. Sergio Pérez is inmiddels aangekomen in Singapore voor de aankomende race, maar heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de situatie.