Formule 1

Valentino Rossi na Spa: "Het is een grote teleurstelling, want we hebben een hele goede race gereden"

Uitgegeven door Peter Vader • 3 juli 2024 12:40

De ‘Crowdstrike 24 Hours of SPA’ werd een deceptie voor de altijd enthousiaste Valentino Rossi. Hij maakte op het roemruchte F1-circuit in de Belgische Ardennen waarschijnlijk zijn moeilijkste weekend mee tot nu toe in het huidige GT World Challenge Europe-seizoen 2024. Voor de race leek zijn team, hij vormde een rijderscombinatie met Maxime Martin en Raffaele Marciello, een goede uitgangspositie te hebben voor een podiumplaats vanwege de reglementaire reductie van 10 kilogram vlak voor de start. Maar het liep allemaal anders...

24H SPA 2024 BMW Team WRT Foto 1 Valentino Rossi Nr46

Eerste aanrijding
Na een ‘aarzelende’ openingsfase had de Italiaan zijn eerste aanrijding bij de 'Bus Stop'-chicane met de Ferrari #51 van Davide Rigon, waarvoor hij een ‘drive through’-penalty kreeg. Ronde na ronde vocht de #46-BMW M4 GT3 van Team WRT zich naar voren gedurende de nacht en kon de BMW zondagochtend weer strijden voor een plaats op het podium.

Tweede aanrijding
Maar het ging weer mis! Bij een herstart na de zoveelste neutralisatie raakte Rossi heel ongelukkig de achterkant van de Ferrari #8 van een nietsvermoedende Nicolò. Daarmee besliste hij zijn race en restte er niets meer dan de pits op te zoeken voor reparaties aan de beschadigde voorkant en om de ophanging linksvoor te repareren. Een onderbreking van hun race, die in minder dan vijf minuten werd uitgevoerd. Ook werd er een ‘stop and go’ opgelegd aan Rossi’s auto #46. De Italiaan moest bovendien opnieuw een pitstop maken om de motorkap te vervangen, waarvan de bevestigingspunten tijdens de aanrijding waren beschadigd. Dit alles zorgde ervoor dat de auto drie ronden achterstand opliep en uiteindelijk als 24e over de finish kwam.

"Grote teleurstelling"
Valentino Rossi na afloop: "Het is een grote teleurstelling, want we hebben een hele goede race gereden en we waren op de juiste plek om voor de overwinning en voor het podium te vechten. We hebben er erg van genoten, ook al voltrok de race zich onder zeer moeilijke omstandigheden. We waren snel en competitief, maar helaas raakte ik aan het einde van mijn stint, na de herstart, een andere auto, ging de modder in en toen ontstond er schade aan de auto toen ik weer op de baan kwam. Het is een grote teleurstelling voor het hele team, voor Maxime en voor Lello. We zullen proberen de volgende te winnen!"

24H SPA 2024 BMW Team WRT Foto 2 Valentino Rossi Nr46

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!