Formule 1

Valtteri Bottas in 2021 ook bij Mercedes: "Beste mogelijke positie om wereldkampioen te worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 augustus 2020 11:30 • Print artikel

Mercedes heeft bevestigd dat Valtteri Bottas ook in 2021 voor het team rijdt in de Formule 1. Het gerucht hing al een tijdje in de lucht dat het team uit Brackley graag met de Fin, maar ook met Lewis Hamilton wil doorgaan. De verwachting is dan ook dat de regerend wereldkampioen op korte termijn ook bijtekent.

Valtteri Bottas


“Ik ben blij dat ik ook in 2021 bij Mercedes blijf en kan bouwen op het succes dat we samen genoten hebben”, zegt Bottas. “Dank aan iedereen in het team en de grotere Mercedes-familie voor hun voortdurende steun en vertrouwen in mij. Ik ben trots om dit fantastische team te vertegenwoordigen volgend jaar.”

“De afgelopen jaren zijn steeds over voortdurende verbetering gegaan, werken aan ieder aspect van de prestatie. Ik heb het vertrouwen dat ik op mijn sterkste punt ben, maar ik kan de lat altijd hoger leggen. Mercedes omarmt dezelfde filosofie. Zij willen altijd beter worden en zijn altijd hongerig naar meer.”

“Sinds ik als kind verliefd werd op de F1, is het een soort van droom om op een dag wereldkampioen te worden. Ik zit dit jaar in het gevecht om de titel en het bij Mercedes blijven, zet mij in de best mogelijke positie om volgend jaar ook de competitie aan te gaan.”

“We zitten midden in een verkort seizoen en ik wil absoluut mijn best doen in elke afzonderlijke race om het dit jaar goed te doen. De lekke band afgelopen weekend was een tegenvaller in mijn gevecht met Lewis, maar ik ben vastbesloten om sterker terug te komen dit weekend op dezelfde baan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS