Formule 1

Valtteri Bottas in onderling gevecht met Vettel en Alonso voor langer verblijf in de Formule 1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juni 2020 04:12 • Print artikel

Tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mika Hakkinen verwacht dat zijn landgenoot Valtteri Bottas aan het einde van het seizoen als kampioen uit de bus komt. Bottas heeft bij tal van gelegenheden laten zien dat hij een geduchte tegenstander is, maar de Fin is er nooit in geslaagd om een aanhoudende dreiging voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton te zijn.

Valtteri Bottas Mercedes Grand Prix


Toch tipt Hakkinen Bottas voor titelsucces. "Valtteri heeft een geweldige positie bij Mercedes", zei Hakkinen in de F1 Nation podcast. "Hij is een mega-groot coureur. Ik ben ervan overtuigd dat hij beter is dan ooit, dus ik heb zeer hoge verwachtingen dat hij dit jaar wereldkampioen wordt. Daar werken we al jaren hard aan, om alle kwaliteiten en middelen te verzamelen om er te komen."

Speculaties over wie zal in 2012 de teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes zal worden lieten Bottas als kanshebber op het stoeltje steevast buiten beschouwing. De Fin reed vorig jaar echter zijn sterkste seizoen ooit. Hij won in 2019 vier van zijn in totaal Grand Prix-zeges.

Bottas vecht in 2020 niet alleen voor de wereldtitel, maar ook voor een langer verblijf in de Formule 1. Zijn contract loopt na dit seizoen af en ook Sebastian Vettel aast op zijn stoeltje bij Mercedes. Een andere optie voor de Fin lijkt Renault, maar de Fransen kiezen mogelijk voor Fernando Alonso.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS