Formule 1

Valtteri Bottas terughoudend over de maatregelen die hij neemt aan de psychologische kant

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 maart 2021 15:30

Valtteri Bottas heeft zich zowel mentaal als fysiek gehard in zijn streven om het wereldkampioenschap in 2021 veilig te stellen. Maar terwijl de Fin graag besprak wat hij heeft gedaan om zijn conditie en welzijn op peil te houden, was hij terughoudend over de maatregelen die hij neemt aan de psychologische kant.

Valtteri Bottas Mercedes Grand Prix F1


Bottas (31) begint aan zijn vijfde seizoen bij Mercedes, maar hoewel hij al negen Grands Prix voor het team heeft gewonnen, moet hij zijn collega Lewis Hamilton nog naar de beslissende fases van de titelrace duwen. Het doel is om dat dit jaar op zijn minst recht te zetten - en Bottas zal zeker geen excuses hebben als het gaat om zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Naast zijn deelname aan de Arctic Lapland Rally, waarin hij als zesde algemeen eindigde, heeft Bottas zijn conditie op peil gehouden in zowel warme als koude omstandigheden in Monaco en Finland. "Ik heb de juiste hoeveelheid vrije tijd gehad en daarna heb ik nog een goed blok fysieke training gehad en wat dat betreft voel ik me erg sterk", zei Bottas tegen Autosport.com. "Natuurlijk was het geen pure vakantie, het is ook hard werken om je conditie op te bouwen en zo. Maar ik ben erin geslaagd om veel dingen te doen die me gelukkig maken."


"Het voelt alsof alles goed in balans is in mijn leven en ik geniet er nu van om hier in de Mercedes-fabriek te zijn, met het team bezig te zijn en me voor te bereiden op het seizoen. Voor nu is alles perfect."

Maar ondanks dat hij toegaf dat het mentaliteitsaspect belangrijk was, wilde Bottas niet zeggen wat hij precies aan het doen was om zich op dat gebied te verbeteren. "Veel van het werk en de focus voor mij dit seizoen is de mentale kant van de dingen", zei hij. "Ik probeer mentaal op mijn best te zijn tijdens de Grands Prix, probeer de juiste manier te vinden om elk Grand Prix-weekend te benaderen en te proberen vaker de 'flow-staat' te vinden."

Maar gevraagd naar details, houdt hij zijn mond. "Sorry dat ik saai ben en niet al te informatief, maar dat is iets waar ik liever niet op antwoord. Het is mijn privé-aangelegenheid, en ook wil ik niet alle technieken delen."

"Het is iets waar ik in de winter meer aandacht aan heb besteed en in het seizoen meer aandacht aan zal besteden en als ik hulp nodig heb, zal ik professionele hulp gebruiken. Zo niet, dan gebruik ik de spiegel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS