Formule 1

Valtteri Bottas vervangt landgenoot Kimi Raikkonen bij Alfa Romeo: "Het team naar voren helpen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 september 2021 11:55

Valtteri Bottas vervangt zijn landgenoot Kimi Raikkonen bij Alfa Romeo Racing in 2022. Hiermee is de weg vrij gemaakt voor George Russell om naar Mercedes te komen en naast Lewis Hamilton plaats te nemen. Deze aankondiging van het Formule 1-team wordt in de komende dagen verwacht.

Valtteri Bottas vervangt landgenoot Kimi Raikkonen bij Alfa Romeo

De Fin leverde een grote bijdrage bij het Petronas Mercedes AMG F1-team bij het binnenhalen van de constructeurtitel. Daarnaast werd Bottas twee keer tweede in het wereldkampioenschap achter teamgenoot Hamilton. De Finse coureur slaagde er echter niet in om een echte vuist tegen zijn teamgenoot te maken en hem te verslaan. Bottas wordt de nieuwe leider bij het Zwitserse team, onder de nieuwe regels die in 2022 van kracht worden.

“Een nieuw hoofdstuk gaat open in mijn race carrière. Ik ben blij om mij bij Alfa Romeo Racing Orlen te voegen voor 2022 en verder, voor wat een nieuwe uitdaging wordt met een iconische fabrikant”, aldus Bottas. “Alfa Romeo is een merk dat geen introductie nodig heeft, ze hebben mooie pagina’s geschreven in de geschiedenis van de Formule 1 en het gaat een eer zijn om dit merk te vertegenwoordigen. De potentiële set-up in Hinwil is duidelijk en ik pak de kans met open armen aan om het team naar voren te helpen op de grid, vooral met de nieuwe regels in 2022 waarmee het team de kans heeft om een sprong te maken met de prestaties.”

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat het team in mij heeft en ik kan niet wachten om dat vertrouwen terug te betalen. Ik ben zo hongerig als altijd om te racen voor resultaten en, wanneer de tijd komt, voor overwinningen. Ik ken Fred [Vasseur, teambaas] goed en ik kijk er naar uit om de rest van het team te leren kennen, waarmee ik ga werken, het bouwen van een sterke relaties als die ik nu heb bij Mercedes.”

“Ik ben trots op wat ik bereikt heb in Brackley en ik ben al volledig gefocust om het werk te eindigen, terwijl we vechten voor nog een wereldkampioenschap, maar ik kijk ook uit naar de nieuwe uitdagingen die volgend jaar op mij wachten.”

Ook teambaas Frederic Vasseur is blij met de komst van Bottas. “Het is een genot om Valtteri bij het team te verwelkomen en we kijken uit naar de samenwerking. Met hem brengen we een sterke teamspeler naar Hinwil, met ervaring op het scherpste stukje van de grid.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS