Dakar

Van Wikselaar verbijt de pijn in vijfde etappe Dakar: "Ik voel het ook kraken wanneer ik beweeg"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 7 januari 2022 00:55

Een ontstoken pees in de linkerpols zorgde ervoor dat Wiljan van Wikselaar donderdag flink de pijn heeft moeten verbijten. Dat de proef door de organisatie iets eerder afgebroken werd, kwam de debutant wel goed uit.

Dakar 2022


Tijdens de vijfde etappe stond er een klassementsproef van 348 kilometer op het programma, maar door een zandstorm was de organisatie genoodzaakt om de deelnemers na 259 kilometer uit de proef te halen. De pijn speelde Van Wikselaar op dat moment al parten, hij was blij met de vroegtijdige neutralisatie. “Het was een moeilijke etappe, ik heb gigantisch veel last van m’n pols”, vertelde hij. “De eerste 140 kilometer ging het goed qua rijden en heb ik niks meegemaakt. Daarna begon de pols weer op te spelen, ik heb het laatste stuk ontzettend veel pijn gehad. Ik ben blij dat ze daar met de rode vlag stonden, ik had het echt wel een beetje gehad.”

De vijfde etappe had alle ingrediënten, maar met name op de harde pistes en op de stenen voelde Van Wikselaar dat de pijn steeds erger werd. “Het was snel en ook wel technisch, ik vermaakte me wel”, vervolgde hij. “Het eerste stuk was goed te doen, maar na verloop van tijd en door het stuiteren op de stenen begon het wel echt pijnlijk te worden. Op een gegeven moment kon ik m’n stuur niet meer vasthouden en werd het gevaarlijk. Na de neutralisatie ben ik nog een keer gestopt om extra pijnstillers in te nemen, het ging gewoon niet meer. Ik was blij dat het afgelopen was en dat er weer een dag afgestreept is.”

Van Wikselaar is in behandeling bij de fysiotherapeut van BAS Dakar, maar die kan niet veel doen. “Het probleem is dat de pees ontstoken is, de fysio kan er niks aan doen. Het zit helemaal vast, ik voel het ook kraken wanneer ik beweeg. Het is klote, maar ik moet op de tanden bijten. Hopelijk kom ik morgen goed aan de finish en dan ben ik heel blij als het rustdag is. Ik kijk van dag tot dag en hoop morgen de finish te halen, maar vandaag was de lol er aardig af.”

Onderweg naar de rustdag krijgt Van Wikselaar nog een lange special voor de kiezen over een afstand van 404 kilometer met start en finish in Riyadh. Daarna wacht de rustdag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS