Formule 1

Verbouwereerde Lewis Hamilton: "Ik weet niet wat Red Bull heeft gedaan, maar onze banden hadden het echt zwaar"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 10 augustus 2020 08:03 • Print artikel

SILVERSTONE - Lewis Hamilton was deze keer toch wel tevreden met zijn tweede plaats op Silverstone tijdens de 70th Anniversary Grand Prix. De Mercedes-coureur had ontzettend veel problemen met zijn banden. In elke stint had hij al vrij snel blaren en daardoor moest hij inhouden. In de laatste fase van de race kon hij Valtteri Bottas nog wel inhalen voor plek twee, maar Verstappen was veel te ver weg.

Lewis Hamilton

"Het was echt een uitdaging vandaag", was de reactie van Lewis na de race. "Max en Red Bull hebben het ontzettend goed gedaan. We wisten dat we problemen konden krijgen met de banden, maar dit ging wel heel erg hard. We kregen elke keer al snel veel blaren op de banden."

"Ik ben blij dat ik de race doorgekomen ben. In de laatste stint waren mijn banden er ook al wel snel aan, maar dat kwam doordat ik heel erg aan het pushen was. Ik wilde bij Valtteri en Verstappen komen. De middelste stint van deze race was echt moeilijk. Ik dacht zelfs even dat de banden zouden exploderen. Waarom de Red Bull daar geen last van had weet ik niet. Het zijn mooie punten voor het team en ik heb de race uitgereden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS