Formule 1

"Verstappen is gewoon de beste die ik ooit heb gezien"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juni 2020 04:03

Het afgelopen jaar wordt regelmatig de vraag gesteld wie op dit moment de beste coureur in de Formule 1 is en ook wie de beste coureur aller tijden is. Een aantal directe gevechten tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen en het feit dat Hamilton de records van Michael Schumacher nadert, is hier de oorzaak van.

Max Verstappen Formule 1 Red Bull Racing


Als je jouw ideale Formule 1-team wil samenstellen, beantwoord dan ten minste één van die vragen, want het is niet meer dan logisch om ten minste de beste coureur aller tijden in je auto te hebben. Jan Lammers legde aan Motorsport.com uit waarom hij in dat geval voor Max Verstappen kiest.

"Max is gewoon de beste die ik ooit heb gezien. Op hun goede dag zijn coureurs als Ayrton Senna, Lewis Hamilton en Michael Schumacher niet zo verschillend. Wat ze kunnen, is vaak heel gelijkwaardig. Alleen wat ze doen op hun minder goede dagen, daarin zit nog steeds een verschil."

Volgens Lammers is dit waar Verstappen zich onderscheidt. Hij is altijd goed, wat de omstandigheden ook zijn, hij haalt er altijd het beste uit. "Ik heb Verstappen nooit kunnen betrappen op een slechte dag, of op een dag dat hij niet gemotiveerd was."

In het ideale F1-team van Lammers wordt Verstappen bijgestaan door Ayrton Senna als tweede rijder en Juan Manuel Fangio als testrijder. Christian Horner is de ideale teambaas. Een stabiele persoonlijkheid die altijd de juiste mensen lijkt aan te trekken. In dat opzicht is de huidige Red Bull Racing in de ogen van Lammers dicht bij perfectie.

Anderhalf jaar geleden had RaceXpress een interview met Jan Lammers, waarin de voormalig F1-coureur aangaf aan dat Max Verstappen in zijn ogen de beste coureur is die er op deze aardbol rondloopt. Lammers vindt Hamilton een absoluut toptalent, maar de dominante Mercedes F1-auto werkt zeker niet in het nadeel. Wat zou er gebeurt zijn als Verstappen in een Mercedes zou zitten...?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS