Formule 1

Vettel noemt Maurizio Arrivabene één van de sleutelfiguren uit zijn tijd bij Ferrari

Uitgegeven door Luke Merkx • 28 december 2020 13:44

Sebastian Vettel noemt voormalig Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene één van de sleutelfiguren uit zijn tijd bij Ferrari. “Maurizio heeft een heel groot hart. Dat vergat de media nog weleens.”



In een interview met Sky Italia laat Sebastian Vettel zich uit over met wie hij het best op kon schieten bij Ferrari. De Duitser is erg lovend over oud-teambaas Maurizio Arrivabene, met wie hij in 2017 en 2018 net naast de titel greep. “Maurizio heeft een groot hart. Hij was één van de belangrijkste figuren in mijn tijd bij Ferrari. Ik denk dat de media dat nooit goed begrepen heeft.” ‘Seb’ vertelt dat hij met engineer Riccardo Adami ook een erg goede band heeft. “Ik reisde met hem en we kennen elkaar heel goed. Hij begreep mij en ik hem. Op het circuit was Riccardo erg belangrijk, in het grotere geheel was dat Maurizio.”

Terugblik
De man uit Heppenheim blikt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd bij Ferrari. “Het is moeilijk om 5 jaar aan herinneringen naar boven te halen. We hebben successen geboekt en mindere momenten beleefd. Maar, wat ik zo mooi vind aan Ferrari, is de passie van (vak)mensen in hun rode shirts. Ze hebben allemaal een groot hart. Ze zijn zó betrokken bij het team, allemaal. De mensen in de garage, de mensen op kantoor en de engineers in Maranello – iedereen. Dat ga ik nooit vergeten.”



RaceXpress Youtube


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS