Formule 1

Villeneuve genoot van de kwalificatie in Spielberg: "Heerlijk om Verstappen zo te zien rijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juli 2020 11:06 • Print artikel

SPIELBERG - Tijdens een regenachtige kwalificatie komt het ware talent van de coureur naar boven. Jacques Villeneuve daarentegen gelooft dat de auto het grootste verschil maakt in de regen, waardoor Lewis Hamilton zaterdag de snelste was.

Jacques Villeneuve F1 Steiermark Grand Prix


Op een dominante manier nam Lewis Hamilton de poleposition in op de Red Bull Ring, met een indrukwekkende voorsprong van 1,2 seconden op Max Verstappen. "Het was een geweldige kwalificatie voor Hamilton, maar zijn auto is erg goed", zei Jacques Villeneuve op Sky Sports F1.

"Verstappen deed nog een poging om hem te pakken te krijgen, maar je kon zien dat hij moeite had om zijn RB16 onder controle te houden. Lewis daarentegen hoefde nauwelijks correcties aan te brengen om zijn auto onder controle te houden en dat betekent dat zijn Mercedes erg sterk is", legt de voormalige F1-coureur uit.

De Canadees is van mening dat de auto een groot verschil maakt in de regen. "Er wordt altijd gezegd dat in de regen het verschil wordt gemaakt door de rijder. Ik denk dat de auto nog steeds de grootste impact heeft, zelfs in de stromende regen."

Villeneuve, die in het verleden veel kritiek heeft gehad op Verstappen, had zaterdag genoten van de Nederlander. "Het was een echte traktatie om Verstappen zo te zien rijden tijdens zijn laatste poging in Q3. Hij zette echt alles op alles en probeerde alles uit zijn auto te persen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS