Formule 1

Visa Cash App RB op naar de F1 in Silverstone: "Gemengde gevoelens, maar we zijn nog steeds positief"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 3 juli 2024 13:19

Het Formule 1-team van Visa Cash App RB is beloond met WK-punten in de Grand Prix van Oostenrijk. Alle werknemers op de fabriek hadden tussen Barcelona en Oostenrijk hard gewerkt om de raceauto's van Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo competitiever te maken. Dat werd beloond met een toptien-klassering en WK-punten voor Daniel Ricciardo. Racing Bulls F1-hoofdengineer Claudio Balestri was content met de prestaties.

Visa Cash App RB

Claudio Balestri (Hoofdingenieur): "We besloten om zondag op mediums te starten, net als de meeste andere auto's, en aan het eind van ronde 2 lag Daniel op P12 en Yuki op P13. Op dat moment besloten we om de twee strategieën te splitsen, waarbij we Daniel een pitstop gaven en Yuki de eerste stint lieten uitrijden. De undercut werkte erg goed bij Daniel, want we konden posities winnen ten opzichte van de twee Alpines, maar de Haas-auto's konden de rest van de race voor hem blijven. In de laatste ronden probeerde hij extra druk uit te oefenen op Magnussen, maar het lukte ons niet om hem in te halen. Daniel eindigde dus als 9e en scoorde daarmee twee heel belangrijke punten."

"Wat Yuki betreft, zijn race was anders en een beetje moeilijker. We gingen lang voor de eerste stint op medium en het tempo was vergelijkbaar met dat van de voorligger met een vergelijkbare strategie, maar door een kortere laatste stint konden we het voordeel niet maximaliseren en eindigden we op P15. Gemengde gevoelens, maar we zijn nog steeds positief en we verleggen onze gedachten nu naar de race van volgende weekend in Silverstone, waar we zullen proberen om ons verder te verbeteren en meer belangrijke punten te pakken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS