Formule 1

Voormalig Ferrari-coureur: “Lewis Hamilton onder contract zetten beste beslissing ooit”

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 februari 2024 20:33

Gerhard Berger is laaiend enthousiast over de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari. Hij noemt het zelfs de ‘beste beslissing ooit’.
“Hamilton onder contract zetten lijkt me de beste beslissing ooit. Het is een stap waar ik lang op heb gewacht”, vertelt Berger in gesprek met het Italiaanse Corriere della Sera. “Dit is geweldig nieuws. Hamilton brengt een nieuwe dynamiek in het team, anders dan met Charles Leclerc en Carlos Sainz gebeurde. Soms heb je behoefte aan een energieke verandering binnen een team.”

Lewis Hamilon Ferrari Gerhard Berger

“Ik ben ervan overtuigd dat er met Lewis nieuwe vaardigheden, nieuwe technici en een nieuwe manier van beslissingen nemen zullen komen in Maranello, gedreven door een motivatie die iedereen in het team zal voelen. Zoiets als wat er gebeurde toen Schumacher bij Ferrari kwam”, vervolgt hij.

“We hebben het over de belangrijkste, meest consistente figuur in de moderne Formule 1 wat betreft resultaten, maar ook wat betreft aanhang onder de fans. Lewis is een referentie voor een enorme gemeenschap die ook mensen omvat die niet zo geïnteresseerd zijn in racen. Dat brengt hem in een unieke positie.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS