Formule 1

Voormalig Red Bull F1-kopstuk voorziet problemen in 2023: "Het is een beperking"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 december 2022 18:00

Dan Fallows is een voormalig kopstuk van het team van Red Bull Racing. De 49-jarige aerodynamicus denkt dat zijn voormalige team het niet makkelijk gaat krijgen na de penalty die het team kreeg na het budgetcap-schandaal.

Dan Fallows

Voormalig Red Bull-ingenieur Dan Fallows maakte begin dit seizoen de overstap naar de Formule 1-renstal van Aston Martin en dat zorgde voor veel opschudding bij Red Bull. Zijn officiële termijn bij het team uit Milton Keynes liep tot 31 december 2023, met zes maanden verplichten ‘gardening leave’ zou de Brit pas halverwege 2023 aan de slag kunnen bij Aston Martin. Na veel gerechtelijke procedures kwam hij op tijd aan bij het team van Aston Martin en kon hij dit jaar gewoon aan de slag.

Hij verwacht echter wel dat Red Bull Racing, waar Max Verstappen zo succesvol is, een flinke klap zal krijgen van de straf die ze van de FIA gekregen hebben. Het team heeft een flinke geldboete gekregen en mag tien procent minder tijd in de windtunnel spenderen dan dat ze oorspronkelijk zouden mogen. De geldboete doet Red Bull volgens Fallows het minste pijn, in de aero-tijd zit de crux.

Fallows werkte acht jaar lang als hoofd aerodynamica voor het team van Red Bull. Geciteerd door Express.co.uk vertelde hij het volgende over budgetcap-rel: "Het is moeilijk om de impact te meten, omdat ik er niet meer ben, maar ik twijfel er niet aan dat ze van de technische kant zullen voelen dat dit een teleurstelling is", vertelde Fallows. "Ik denk dat ik het persoonlijk zou opvatten als elke andere uitdaging die je in deze branche krijgt. Het is iets waar je mee om moet gaan. Het is een beperking.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS