Formule 1

WEERBERICHT Grand Prix van België

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juli 2024 08:31

De Grand Prix van België staat bekend om zijn uitdagende en onvoorspelbare weersomstandigheden. Gelegen in de Ardennen, is het circuit van Spa-Francorchamps niet alleen een favoriet onder coureurs vanwege zijn legendarische bochten zoals Eau Rouge en Raidillon, maar ook is het circuit berucht om het wisselvallige weer. Het weer kan tijdens een raceweekend snel veranderen, van zon naar regen en weer terug. Bekijk hieronder het weerbericht voor het circuit van Spa-Francorchamps, Stavelot.

Weerbericht Grand Prix Belgie vrijdag

Vrijdag 26 juli – Eerste en Tweede Vrije Training
De eerste en tweede vrije training op vrijdag zullen plaatsvinden onder voornamelijk bewolkte tot zwaar bewolkte omstandigheden. Er is de hele dag door een matige kans op regen, met af en toe laaghangende bewolking en motregen.

Temperaturen: VT1: 20°C // VT2: 21°C
Maximum temperatuur: 21°C
Minimum temperatuur: 15°C
Kans op regen: 60%


Zaterdag 27 juli – Derde Vrije Training en Kwalificatie
Op zaterdag wordt regen verwacht door een storingsgebied boven de regio. Het zal de hele dag door voornamelijk bewolkt tot zwaar bewolkt zijn met een matige tot hoge kans op regen. De omstandigheden zullen 's nachts verbeteren, met een lichte noordwestenwind tijdens de sessies.

Temperaturen: VT3: 19°C // Kwalificatie: 20°C
Maximum temperatuur: 21°C
Minimum temperatuur: 16°C
Kans op regen: 80%


Zondag 28 juli – Race
Voor de racedag wordt een mix van stapelwolken en zonnige perioden verwacht. Op dit moment lijkt het een droge race te worden, hoewel het koeler zal zijn dan de voorgaande dagen. Er zal een lichte noordwestenwind zijn.

Temperaturen:
Racestart: 20°C
Maximum temperatuur: 20°C
Minimum temperatuur: 12°C
Kans op regen: 20%

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS