Formule 1

WERELDPREMIERE - Gordon Murray Automotive heeft zijn T.50-supercar onthuld + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 4 augustus 2020 20:00 • Print artikel

4 augustus 2020 is een memorabele datum. Gordon Murray Automotive heeft vandaag zijn T.50-supercar voor het eerst volledig onthuld, het tot in detail afgewerkte exterieur- en interieurontwerp is een bevestiging van zijn baanbrekende technische specificaties. De T.50 is ontworpen om de puurste, lichtste en meest op de bestuurder gerichte supercar ooit te zijn.

Gordon Murray Automotive T.50 Supercar

Professor Gordon Murray CBE verbetert zijn veelgeprezen McLaren F1 'op elke denkbare manier' en hij leidt het team dat in januari 2022 de klantversies van de 986 kg supercar gaat bouwen. De T.50 belooft een onovertroffen rijervaring te bieden. Hij wordt aangedreven door een 100% op maat gemaakte 3,9-liter 663 pk V12-motor die oploopt tot een recordaantal van 12.100 tpm en beschikt over de meest geavanceerde en effectieve aerodynamica die ooit op een wegauto is gezien, daarbij geholpen door een achteraan gemonteerde ventilator van 400 mm.

Gordon Murray Automotive T.50 Supercar

Gordon Murray


Bij de wereldwijde premičre is het de eerste keer dat de strakke lijnen van het exterieur en het op de bestuurder gerichte interieur worden gezien. Van zijn eerste balpenschetsen tot elk technisch en ontwerpdetail, Murray heeft het Gordon Murray Automotive-team met veel bezieling geleid en de leveranciers geďnformeerd en begeleid, om het project in een onverbiddelijk tempo voort te stuwen. Murray's ontwerp voor de T.50 was de 50e in een prestigieuze lijn race- en straatauto's die hij schreef over zijn roemruchte 50-jarige carričre, beide redenen om de auto dus T.50 te noemen.

Gordon Murray Automotive T.50 Supercar

De meest dominante kenmerken van het exterieurontwerp van de T.50 zijn de zuiverheid en balans, vrij van de vleugels, rokken en ventilatieopeningen die de meeste moderne supercars sieren. De schone oppervlakken worden mogelijk gemaakt door de meest geavanceerde en effectieve aerodynamica die ooit op een straatauto is gezien, wat resulteert in opzettelijk eenvoudige, mooie lijnen en een tijdloos uiterlijk.

Gordon Murray Automotive T.50 Supercar


De puurheid van het silhouet wordt dramatisch verbroken wanneer het paar tweevleugelige deuren omhoog en naar voren gaat en hoog boven de passagierscabine komt te rusten. Binnenin is de op de bestuurder gerichte benadering duidelijk te zien. Van de centrale, straaljagerachtige rijpositie tot aan de primaire en secundaire bedieningselementen in de ruimtevaartklasse die in een ‘ergonomische bubbel’ rond de bestuurder zijn gerangschikt.

De kwaliteit van de materialen en de uiterste precisie en eenvoud van visuals bepalen de hele auto, maar nergens is dit duidelijker dan in de cockpit. Britse leveranciers zijn verantwoordelijk voor elk belangrijk onderdeel in het hele interieur, evenals voor elk facet van de voortreffelijk ontworpen onderbouwing van de auto. Een eigenschap waarop Murray aandrong, waarbij hij voortdurend vastbesloten was dat de T.50 een echte Britse sportwagen zou zijn.

Gordon Murray Automotive T.50 Supercar

Van de record brekende V12-motor en de beste lichtgewicht transmissie tot het eerste aerodynamische pakket ter wereld en het vederlichte titanium gaspedaal, elk element is 100% op maat gemaakt en gemaakt door een Brits bedrijf dat toonaangevend is in zijn vakgebied. Murray heeft elke leverancier tot het uiterste gedreven om vindingrijkheid, de hoogste kwaliteit en natuurlijk nieuwe niveaus van lichtheid te leveren.

Gordon Murray Automotive T.50 Supercar

Met de visie dat de auto, en elk onderdeel van zijn onderdelen, als ‘technische kunst’ zou worden beschouwd, wilde Murray een voertuig creëren dat alle anderen overtreft en nieuwe niveaus van trots en verbinding tussen eigenaren bevordert. Elke T.50-klant heeft de mogelijkheid om Murray persoonlijk te ontmoeten om de details van zijn auto te bespreken en deze van binnen en van buiten te personaliseren. Een deel van dit proces omvat een zit-, stuur- en pedaalsessie - passend voor elke eigenaar - die ervoor zorgt dat de T.50 ergonomisch perfect en individueel is voor elke veeleisende klant.

Gordon Murray Automotive T.50 Supercar

Gordon Murray: “Slechts 100 klanten zullen mijn visie delen, een auto die is gemaakt om de F1-formule op elke denkbare manier te verbeteren. Met 30 jaar technologische en systeemontwikkeling is het nu tijd om de beste analoge rijdersauto te ontwerpen. Ik denk dat geen enkel ander bedrijf kan leveren wat we in 2022 op de markt zullen brengen, en het produceren van deze Britse supercar zal mijn meest trotse moment in mijn leven zijn.”

Gordon Murray Automotive T.50 Supercar

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS