Formule 1

Waar heeft Sebastian Vettel spijt van? "Wat ik mag zeggen, niet mag zeggen... dat maakte het wat lastig"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 juli 2020 17:11 • Print artikel

Sebastian Vettel heeft aan het einde van het seizoen F1 2020 geen Formule 1-stoeltje meer, omdat Ferrari zijn contract niet verlengde. Sky F1 vraagt of de Duitser geen spijt heeft van zijn keuze om weg te gaan bij Red Bull, waar hij zoveel successen behaalde? Heeft de voormalig wereldkampioen spijt van zijn keuze voor Ferrari?

Sebastian Vettel

“Nee, dat heb ik niet en dat is de waarheid”, als Vettel door Sky F1 gevraagd wordt of hij spijt heeft van zijn vertrek bij Red Bull. “Waar ik een beetje spijt van heb, is de manier waarop dingen eindigen. Het mag duidelijk zijn dat we niet met een hoogtepunt eindigden, maar dat is hoe het soms in de sport gaat."

"Maar meer nog, achteraf gezien was het een rare gang van zaken met contracten: wat ik moet zeggen, mag zeggen, niet mag zeggen, dat maakte het wat lastig.”

“Toen Christian waarschijnlijk die tekst kreeg, wist hij wat er komen ging. We wisten allemaal wat er ging komen, maar niemand benoemde het. We hadden zo’n fantastische tijd samen en bereikten zoveel. We hadden een gave tijd. Ik had meer naar mijn onderbuik gevoel moeten luisteren en meteen duidelijk moeten zijn.”

Hoewel er vervolgens geen wereldtitel met Ferrari in zat, zegt Vettel wel mooie momenten gedeeld te hebben met Ferrari. “Ferrari was altijd een droom voor mij”, vervolgt de Duitser. “Ik wil niet zeggen dat ik gehersenspoeld ben, maar ik ben in mijn kindertijd absoluut enorm geïnspireerd door Michael in de rode auto. Ik denk dat het een fascinerend merk is. Voor alle goede redenen, werd ik aangetrokken door die attractieve 'roodharige dame' die interesse toonde.”

“Terugkijkend, mijn doel, mijn missie was om een kampioenschap te winnen. Dat deden we niet! Wat dat betreft faalden we, maar nog steeds, hebben echt goede jaren gehad, wat hoogtepunten en wat goede races.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS