Formule 1

Waarom Adrian Newey Aston Martin boven Ferrari verkoos

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2024 05:02

Adrian Newey heeft bevestigd dat Ferrari een optie was, maar uiteindelijk koos hij voor Aston Martin. De topingenieur gaf aan dat het aanbod en de persoonlijkheid van teambaas Lawrence Stroll doorslaggevend waren.

Adrian Newey en Lawrence Stroll Aston Martin F1


Vanaf 1 maart 2025 treedt Newey in dienst bij Aston Martin als Managing Technical Partner. Hij wordt ook aandeelhouder van het team. Over zijn keuze zei Newey tegen Sky Sports News: "Ferrari was zeker een van de overwegingen. Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik met Fernando Alonso en Lewis Hamilton wilde werken. Maar omdat ze in verschillende teams zitten, kon ik niet beide wensen vervullen."

Adrian Newey legde uit waarom Aston Martin de doorslag gaf: "Lawrences aanbod van aandelen en partnerschap, en zijn toewijding speelden een grote rol. Hij is de enige van het oude model teameigenaren, zoals Frank Williams of Ron Dennis, die nog actief betrokken is."

Over zijn relatie met Stroll zei Newey: "Lawrence heeft enorm veel enthousiasme en kan behoorlijk bombastisch overkomen. Maar als je hem leert kennen, zie je dat het gewoon passie en toewijding is. Zijn inzet is indrukwekkend."

De toekomst zal uitwijzen of de samenwerking tussen Newey en Aston Martin succesvol wordt. "Het gaat uiteindelijk allemaal om vertrouwen", aldus de gerenommeerde ontwerper. "Met al het succes dat hij in zijn gevarieerde carrière heeft gehad, zou het voor hem gemakkelijk zijn om het rustig aan te doen. Maar zo zit hij niet in elkaar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS