Formule 1

Waarom George Russell vloekte tegen Toto Wolff na luide radioboodschap in zijn oren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 juli 2024 04:03

George Russell was op de juiste plaats om te profiteren van de clash in de Grand Prix van Oostenrijk tussen Max Verstappen en Lando Norris - dus waarom reageerde hij op de boodschap van Mercedes-teambaas Toto Wolff door te snauwen 'let me fucking drive'?

George Russel Mercedes Grand Prix F1


Zoals George Russell het uitlegt, kwam de radioboodschap van Wolff precies op het verkeerde moment. De passie van zijn teambaas had er bijna toe geleid dat Russell zijn focus verloor. Hoewel de Britse coureur de Grand Prix van Groot-Brittannië won, had de opwinding van Toto Wolff heel gemakkelijk tot een ramp kunnen leiden.

Toen Verstappen en Norris met elkaar in botsing kwamen, liep zowel de Red Bull als de McLaren zoveel schade op dat ze zich allebei in de pits moesten melden. In een oogwenk was het tij gekeerd en Wolff reageerde onmiddellijk door via de radio tegen Russell te zeggen: "Je kunt dit winnen."

Russell snauwde terug: "Laat mij verdomme rijden!"

In de persconferentie na de race verduidelijkte Russell dat zijn eigen reactie voortkwam uit het feit dat hij bijna de controle over zijn Mercedes verloor toen hij Wolffs stem in zijn oor hoorde. De race, zei hij, was over het algemeen uitdagend geweest en de boodschap van Wolff brak bijna zijn concentratie.

"Het was erg winderig buiten en de auto voelde een beetje vreemd aan”, legde Russell uit. "Tijdens mijn rondjes om de grid hebben we alles gecontroleerd en alles was in orde. Maar het tempo voelde sterk aan. Ik wist dat Oscar snel zou zijn en tegen het einde van de race kwam hij uit het niets op die harde banden. Voor mij was het best moeilijk. Toen schreeuwde Toto plotseling in mijn oor: 'Je kunt dit winnen'. Ik crashte bijna toen hij in mijn oren schreeuwde. Zo luid was het."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS