Formule 1

Waarom Williams koos voor jonge Colapinto boven ervaren Schumacher

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 augustus 2024 08:15

Williams heeft Franco Colapinto gekozen als nieuwe coureur. Dit was een verrassing voor veel mensen. Teambaas James Vowles legt uit waarom ze niet voor Liam Lawson of Mick Schumacher kozen.

Mick Schumacher F1


Volgens Vowles waren er drie opties: Lawson, Schumacher en Colapinto. Lawson viel af vanwege contractproblemen met Red Bull.

Vowles over Schumacher: "Mick is veel beter geworden dan toen hij bij Haas zat, daar was geen twijfel over mogelijk, hij is een competente coureur waarvan ik weet dat hij zijn tijd heeft gehad, maar hij heeft in de tussentijd ongelooflijk werk verricht bij Alpine, bij Mercedes en bij McLaren".

Toch koos Williams voor Colapinto. Hij is deel van hun eigen academie en heeft al veel ervaring met het team. Vowles legt uit: "Williams heeft altijd geïnvesteerd in nieuwe generaties coureurs en jongeren, en waar ik het de hele tijd over heb gehad is de investering in de toekomst van Williams."

Vowles benadrukt het belang van investeren in jong talent: "Als je zoveel geld in de academie steekt, moet je ook de daad bij het woord voegen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS