Formule 1

Wat Toto Wolff tegen Lewis Hamilton zei na 'horror' GP Azerbeidzjan

Toto Wolff probeerde Lewis Hamilton te troosten na diens 'horror-Grand Prix van Azerbeidzjan', maar werd begroet met stilte van zijn Mercedes-coureur.



Hamilton kwalificeerde zich als zevende, bijna een seconde achter polesitter Charles Leclerc. Mercedes ontdekte vervolgens een defect onderdeel op Hamiltons W15, wat leidde tot aanpassingen die de parc fermé-regels overtraden. Ook werd besloten tot een volledige motorwissel, waardoor Hamilton vanuit de pitstraat moest starten.

Wolff probeerde Hamilton op te beuren via de radio: "Lewis, goed dat je de finish hebt gehaald, dat was een horrorrace. Ik kan me er zo in verplaatsen, we kunnen ons er allemaal in verplaatsen. We hebben de straf nu in ieder geval genomen. Laten we vooruitkijken."

Hamilton reageerde niet op Wolffs woorden. Ook toen race-engineer Pete Bonnington hem feliciteerde en zei zijn frustratie te begrijpen, bleef Hamilton stil.

Over de beslissing om van motor te wisselen zei Hamilton: "Het was de beslissing van het team." Wolff legde uit: "We wisten dat het een ellendige race zou worden omdat inhalen zo moeilijk is in Bakoe. En dat was het."

"Er zijn twee verschillende filosofieën, en we hebben er uitgebreid over gediscussieerd. Of je slikt de pil hier, omdat we niet weten waar P7 ons gebracht zou hebben, of je doet het in Austin. Maar we voelen dat Austin een kans is, dus dat was de beslissing. Goed of fout? Ik weet het niet, het was een close call."