DTM

Wat hadden Robin Frijns, Robert Kubica, Lucas Auer, Timo Glock te melden na DTM-test?

Uitgegeven door Peter Vader • 13 juni 2020 12:14 • Print artikel

De DTM staat weer op de rails, de succesvolle en intensieve testdagen op de Nürburgring zijn voltooid. De fabrikanten Audi en BMW evenals de privé teams WRT (Audi) en ART (BMW) verzamelden samen rond 19.000 testkilometers en meer dan 5.200 ronden. Wat hadden de rijders te melden?

DTM

Uitspraken na afloop van de testdagen:

Ferdinand Habsburg, Audi: "We zetten woensdag de snelste DTM-tijd neer op de Nürburgring. Dit laat zien hoe snel en spannend de DTM dit seizoen zal zijn. Na zo'n lange wachttijd om weer in de cockpit te zijn, heb ik genoten."

Nico Müller, Audi: "Aan het begin van de test was ik zelfs een beetje zenuwachtig, een beetje zoals de eerste schooldag na de vakantie. Je weet niet of je nog steeds alles goed doet. Maar vanaf het moment dat je de snelheidsbegrenzer loslaat, is het zoals het vroeger was.;"

Rene Rast, Audi: "Ik reed maandag en donderdag, tussendoor deden we mediaafspraken en analyseerden we het werk van mijn teamgenoten. Dus de laatste dag was over het in de praktijk brengen van wat we geleerd hebben."

Jamie Green, Audi: "We hebben hier op de Nürburgring een goede pre-season test doorstaan. Op mijn eerste dag hadden we volledig droge omstandigheden en ik voltooide ongeveer 150 ronden. Op de tweede dag regende het 's middags, dus we konden zelfs in natte omstandigheden testen. Al met al zijn we zeer tevreden."

Sheldon van der Linde, BMW: "We hebben veel tijd in de auto doorgebracht, ik heb twee hele goede dagen gehad tijdens de proefritten. Ik ben tevreden met de manier waarop we de auto in de winter hebben vooruitgeschoven. Ik kan niet wachten op de eerste race in Spa."

Timo Glock, BMW: "Na vier of vijf jaar niet in de auto te hebben gezeten, was het goed om weer in het ritme te komen en het testprogramma uit te werken. Het is moeilijk in te schatten waar je staat omdat je niet weet welk programma de wedstrijd doet. Maar qua gevoel hebben we bij BMW een grote sprong voorwaarts gemaakt."

Philipp Eng, BMW: "Het was heel leuk en we hebben het hele programma goed doorstaan. Dus deden we ons huiswerk, ook al waren het lange, intense dagen."

Robin Frijns, Audi: "Het kostte me een of twee runs om weer in het ritme te komen. We hebben een rigoureus testprogramma doorlopen, wat altijd goed is."

Jonathan Aberdein, BMW: "Vorig jaar heb ik gestreden voor podiumuitslagen en pole positions – dit jaar wil ik de volgende stap zetten. Ik wil vechten voor overwinningen. Een groot compliment aan de ITR, die deze test mogelijk maakte. Na acht maanden niet in de auto te hebben gestapt, is het een goede zaak."

Mike Rockenfeller, Audi: "We mochten lange tijd niet in de auto zitten. Daarom heb ik genoten van elke ronde, kwam om veel te rijden. We hebben de test goed gebruikt, nu kijk ik uit naar de eerste race in Spa-Francorchamps."

Lucas Auer, BMW
"We hadden een groot testblok dat we van voor naar achter door haalden. Natuurlijk vond ik het leuk om weer in de auto te zitten."

Robert Kubica, BMW: "Na een moeilijke tijd, niet alleen voor racers en teams, maar voor alle mensen tijdens de lockdown, is het natuurlijk leuk om weer met een raceauto te kunnen rijden. Iedereen heeft veel aandacht aan elkaar besteed – gezondheid is toch het allerbelangrijkste. Voor mij als nieuwkomer waren er veel nieuwe dingen om uit te vinden – met de auto, de processen, het team."

Fabio Scherer, Audi: "Ik voel me erg op mijn gemak in het team. Het is de voorbereiding op het seizoen, elke seconde in de auto telt, want daarna zullen er niet veel tests zijn. Daarom hebben we het testprogramma heel serieus doorlopen."

Marco Wittmann, BMW: "De conclusie is positief – na lange dagen van testen, waarop we ons programma hebben afgerond en ook de prestaties hebben afgestemd. We zullen alleen zien waar we zijn in de eerste kwalificatiesessie op Spa-Francorchamps. Maar ik denk dat het veel strakker gaat zijn dan vorig jaar."

Loïc Duval, Audi: "Helaas had ik nog steeds problemen met het sleutelbeen dat ik ongeveer twee weken geleden brak. Maar ik was in staat om korte runs te maken, naar de limiet en op rondetijden. Dat was gaaf."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS