Formule 1

Wat vindt Christian Horner van het nieuwe normaal?: "Deze procedures zijn een beetje vreemd, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juni 2020 06:11 • Print artikel

Aston Martin Red Bull Racing kwam donderdag sinds een aantal maanden weer in actie. Niet Max Verstappen, maar Alex Albon zat de hele dag achter het stuur van de RB16. Het team maakte gebruik van de tweede, en laatste, filmdag om zich voor te bereiden op de langverwachte start van het Formule 1-seizoen in Oostenrijk.

Red Bull Racing

Red Bull Racing gebruikte de filmdag van 100 km als een mogelijkheid om te wennen aan de 'nieuwe, normale' manier van werken onder de corona-veiligheidsprotocollen die de Formule 1 volgende week op de Red Bull Ring zal aannemen, waarbij getest personeel gezichtsmaskers en persoonlijke beschermingsmiddelen draagt.

“We zijn op Silverstone geweest om onszelf weer op snelheid te krijgen en om garageprotocollen en pitstopprocedures te oefenen met de nieuwe voorzorgsmaatregelen rond corona", legde Red Bull F1-teambaas Christian Horner uit. "Als test was dit geweldig voor het team om hen in staat te stellen te wennen aan deze procedures, die een beetje vreemd, maar van vitaal belang zijn. Tegen de tijd dat we in Oostenrijk aankomen, zullen deze procedures het nieuwe normaal zijn en ervoor zorgen dat iedereen weet wat er van hen wordt verwacht wanneer we in Oostenrijk aankomen. Het is belangrijk voor de veiligheid van ons team en iedereen om ons heen in de Formule 1. We hebben ook voor het eerst de #WeRaceAsOne-uitingen op de auto. Het is enorm positief dat alle teams betrokken zijn en achter dit belangrijke initiatief onder leiding van de Formule 1 en iedereen bij Aston Martin Red Bull Racing staat er volledig achter.”

“Het was voor Alex belangrijk om weer in het ritme te komen. Hij is nog steeds relatief onervaren in Formule 1-termen, dus een dag waarop hij 100 km af kan leggen, zij het op demonstratiebanden, is iets dat hij naar Oostenrijk kan meenemen en ervan kan profiteren."

Nu richt Red Bull Racing zich op de eerste GP van 2020 in Oostenrijk van 3-5 juli op de Red Bull Ring.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS