Formule 1

"We werken al een lange tijd aan het plan om Max Verstappen wereldkampioen te laten worden"

Uitgegeven door Bart • 5 juni 2020 10:02

Red Bull-topman Helmut Marko staat bekend om zijn forse uitspraken en wil van Max Verstappen de jongste wereldkampioen ooit maken. Om dat te bereiken, moet het voor de 22-jarige Limburger dan wel dit jaar gebeuren. Verstappen gaat bij de start van het seizoen voor een hattrick op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Nu de coureurs maanden hebben moeten wachten op de eerste race van het jaar, kan dat wel eens een voordeel voor Red Bull zijn.

Max Verstappen


"We werken al een lange tijd aan het plan om Max wereldkampioen te laten worden", zegt Marko in gesprek met het Duitse RTL. "De afgelopen jaren hebben we telkens tegenslagen gehad, maar nu hebben we een sterke, solide motor van Honda en hebben we geleerd van onze fouten in het verleden."

Het team van Verstappen is meestal sterker in de tweede seizoenshelft, maar nu begint het seizoen pas in juli en dat is volgens Marko een voordeel. "Meestal waren we pas halverwege het seizoen echt competitief. Maar nu starten we pas in het midden van het seizoen en onze voorbereiding was beter dan ooit. Mercedes en Lewis Hamilton zijn favoriet voor de wereldtitel, maar we zien onszelf als eerste uitdager."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS