Formule 1

Weerbericht Formule 1 Grand Prix België vrijdag

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 juli 2024 12:33

De Grand Prix van België staat bekend om zijn uitdagende en onvoorspelbare weersomstandigheden. Gelegen in de Ardennen, is het circuit van Spa-Francorchamps niet alleen een favoriet onder coureurs vanwege zijn legendarische bochten zoals Eau Rouge en Raidillon, maar ook berucht om het wisselvallige weer. Het is niet ongebruikelijk dat het weer tijdens een race weekend meerdere keren omslaat, van zon naar regen en weer terug, soms zelfs binnen enkele minuten. Deze unieke omstandigheden maken Spa-Francorchamps tot een van de meest uitdagende en spannende circuits op de Formule 1-kalender.

Weerbericht Grand Prix Belgie vrijdag

Vrijdag
De eerste en tweede vrije training voor de Grand Prix van België vinden plaats op vrijdag, en het weer lijkt gunstig te zijn voor zowel coureurs als de vele Nederlandse fans op de tribune.


6:00 - 9:00 uur: De ochtend begint met temperaturen rond de 16 graden Celsius. De wind komt uit het zuiden met een snelheid van ongeveer 2 km/u. Er is een kleine kans op lichte regen, vooral rond 9:00 uur.
Middag:

12:00 - 15:00 uur: In de middag zal de temperatuur langzaam oplopen naar ongeveer 20 graden Celsius. De wind draait naar het zuidwesten en neemt iets toe tot 2-3 km/u. De kans op regen blijft minimaal.

16:00 - 19:00 uur: De temperatuur blijft constant rond de 21 graden Celsius. De wind blijft zwak uit het west-zuidwesten waaien met een snelheid van 2 km/u. Rond 17:00 uur kan er een kleine kans op lichte regen zijn.

19:00 - 22:00 uur: In de avond koelt het af naar ongeveer 19 graden Celsius. De wind draait naar het zuid-zuidwesten en blijft licht, met snelheden rond de 2 km/u. De kans op regen neemt toe, vooral later op de avond.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS