Formule 1

Wereldkampioen Mario Andretti spreekt zich uit over 'verwoestende' afwijzing door F1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 februari 2024 13:02

Mario Andretti heeft gezegd dat hij 'verwoest' is nadat het team van zijn familie officieel is afgewezen om toe te treden tot de F1-grid.

Andretti


De wereldkampioen van 1978 hoopte het nieuwste team op de F1-grid te worden, maar na drie maanden beraad heeft de Formule 1 de aanvraag woensdag afgewezen. Met als redenen sportieve en financiële kwesties, maakte de sport duidelijk dat Andretti onder geen beding welkom zou zijn op de F1-grid in 2025.

De aanvraag werd geleid door Mario Andretti's zoon, Michael, maar de 83-jarige oud-coureur was een actieve figuur in de campagne van het team. En nadat het nieuws over de afwijzing van de aanvraag openbaar was gemaakt, zei Andretti dat het enige woord dat hij kon vinden 'verwoest' was.

De Andretti-familie werd al in december geďnformeerd over de uitslag maar sloeg een kans af om persoonlijk met F1 te vergaderen om hun aanvraag opnieuw te presenteren. Zoon en teambaas Michael heeft nog niet gereageerd op de kwestie, maar zei onlangs in een interview met The Athletic dat een afwijzing de F1-fans over de hele wereld zou beroven van een elfde F1-team.

"Zoals Mohammed (Ben Sulayem, FIA-president, red.) een aantal keren heeft gezegd, zijn de voordelen die wij de sport en het kampioenschap zullen brengen zo duidelijk", vertelde Michael Andretti aan The Athletic. "Ik kan me niet voorstellen dat iemand ons zou willen stoppen, en de racefans de kans zou ontnemen om een echt Amerikaans fabrieksteam te zien strijden met de legendarische namen die momenteel in F1 elkaar beconcurreren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS