Formule 1

Wild gerucht in de F1: "Ineos neemt Mercedes F1-team over voor 756 miljoen euro, Toto Wolff vertrekt"

Uitgegeven door Bart • 13 september 2020 12:16 • Print artikel

Het team van Mercedes wordt binnenkort overgenomen door de huidige sponsor Ineos. Althans, als we de Daily Mail moeten geloven. Volgens het Britse tabloid is er een bedrag van 700 miljoen pond, zo'n 756 miljoen euro, met de overname gemoeid. Het Britse chemiebedrijf heeft al het succesvolle wielrenteam en voetbalclub OGC Nice in handen. Volgens het bericht zal Toto Wolff na de overname het team gaan verlaten.

Lewis Hamilton Valtteri Bottas


Eerder dit jaar tekende Ineos een vijfjarige sponsordeal met Mercedes en het team ondertekende onlangs het Concorde Agreement voor de periode 2021-2025. Volgens The Daily Mail neemt het Ineos van Sir Jim Ratcliffe 70 procent van de aandelen over en behoudt Mercedes de overige 30 procent. Het team zal verder gaan onder de naam Ineos, maar blijft wel gerund worden vanuit de fabriek in Brackley.

Het nieuws wordt gemeld door oud-teambaas Eddie Jordan. "Mercedes zal niet langer de teamnaam zijn en Toto Wolff stapt terug als teambaas. Het zal ook moeilijk worden om de successen te overtreffen. Hoe kunnen ze nog verbeteren als ze alles al gewonnen hebben? Toto heeft een geweldige reputatie en zijn prestaties plaatsen hem al in een rijtje met Ron Dennis en Jean Todt."

Babe-box

Xtra

COLUMNS