Formule 1

Wordt Lewis Hamilton de Cristiano Ronaldo van Ferrari?

Uitgegeven door Peter Vader • 3 februari 2024 07:03

Ferrari heeft een sterk, héél sterk signaal afgegeven. In 2025 kunnen de Tifosi genieten van het duo Leclerc-Hamilton. CEO John Elkann zijn deal is al gedefinieerd als de staatsgreep van de eeuw. Nooit eerder heeft Ferrari een coureur met zo'n trackrecord gecontracteerd. En ondanks zijn leeftijd is Lewis Hamilton duidelijk nog steeds een sterke titelkandidaat. Samen met Charles Leclerc gaat hij een rijdersteam vormen dat zijn gelijke niet kent in de Formule 1. Hun doel is overduidelijk: ze gaan een aanval doen op de wereldtitel, die al meer dan vijftien jaar niet naar Maranello is gegaan. En Ferrari doet dat met een zet die sterk lijkt op die van de neef van John Elkann - Andrea Agnelli - in 2018, toen hij Cristiano Ronaldo kocht voor de eredivisieclub Juventus.

John_Elkann_FerrariJohn Elkann zijn Hamilton-deal is al gedefinieerd als de staatsgreep van de eeuw, nooit eerder heeft Ferrari een coureur met zo'n trackrecord gecontracteerd!



Het begin van het einde
Helaas voor Andrea Agnelli en voor miljoenen Juventus-fans is de droom om de felbegeerde Champions League te bereiken door de aankoop van wereldster Cristiano Ronaldo niet uitgekomen. Het was inderdaad het begin van het einde van de grote Juventus-overwinningenreeks. In het Italiaanse clubvoetbal is Juventus met 36 landstitels met afstand de meest succesvolle club. En de teloorgang had vele negatieve economische gevolgen voor Juventus. Natuurlijk was Covid ook een legitiem excuus, zoals de voormalige president van Juventus onlangs in herinnering bracht. Maar alle Ferrari-fans hopen uiteraard dat een dergelijke uitkomst van de aankoop van een wereldster zich niet zal herhalen voor Ferrari.

Twee toppers!
De wens van Ferrari om het wereldkampioenschap te veroveren overduidelijk. Ze zullen zich daarvoor moeten concentreren op twee topcoureurs. Het zal allesbehalve eenvoudig zijn om twee absolute toppers als Leclerc en Hamilton naast elkaar te laten functioneren, maar als er iemand is die bewijst dat hij de zaken op een breed niveau gaande kan houden, dan is het Fred Vasseur wel. Forza Ferrari!

Frederic_VasseurFrederic Vasseur: iemand die bewijst dat hij de zaken op een breed niveau gaande kan houden

Ferrari_SF23_special_livery

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS