Formule 1

Yuki Tsunoda wil beter dan Max Verstappen worden: "Ik kan enorm snel van iemand leren"

Uitgegeven door Bart • 30 oktober 2020 11:57

Yuki Tsunoda ligt op pole position om komend jaar de stap naar de Formule 1 te maken. De 20-jarige Japanner is favoriet voor het tweede stoeltje bij AlphaTauri naast Pierre Gasly. Waar eerst nog het verband gelegd werd met motorleverancier Honda, denkt Tsunoda zelf dat hij ook op eigen kracht de Formule 1 kan halen. Zijn ultieme doel is wereldkampioen worden.

Yuki Tsunoda


"Het feit dat Honda er na volgend seizoen mee ophoudt, heeft mijn situatie niet veranderd", aldus Tsunoda in gesprek met het Japanse Auto Sport Web. "Als dat een factor was geweest, had Helmut Marko me nooit in het Red Bull-programma opgenomen. Zo hebben we het ook nooit met elkaar besproken dat Honda een factor zou zijn in de keuze voor de coureurs."

Tsunoda gaat in op zijn beste eigenschappen als coureur. "Ik denk dat het remmen mijn grootste kracht is en het aspect dat ik heel snel van andere coureurs kan leren. Als ik minder ben dan iemand anders, kijk ik wat hij anders doet en daar probeer ik vervolgens van te leren om zelf beter te worden."

"Op dit moment ben ik niet de beste coureur ter wereld, want ik heb Max Verstappen boven me staan", vervolgt de Japanner. "Maar uiteindelijk wil ik ook Verstappen verslaan en de beste coureur ter wereld worden. Het is mijn doel om ooit wereldkampioen te worden. Maar op dit moment ben ik nog niet de beste. Stappen omhoog kun je niet alleen zetten, een sterke teamgenoot kan je daarbij helpen."

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS