Formule 1

Zo kun je live de Formule 1 kijken in 2022 (gratis streams)

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 juli 2022 05:03

Het Formule 1-circus gaat zondag van start met de tiende Grand Prix van dit seizoen. Op het legendarische Circuit van Silverstone gaan Max Verstappen, Carlos Sainz, Charles Leclerc, Sergio Perez, Fernando Alonso, Lewis Hamilton en alle andere F1-coureurs met elkaar de strijd aan. Om live naar de Formule 1 te kunnen kijken heb je eigenlijk een abonnement nodig bij Viaplay, bijvoorbeeld via KPN of Ziggo. Dit kost je ten minste 9,99 euro per maand. Er zijn ook alternatieven.

Formule 1 live


Alternatieven: een overzicht:

Live stream met VPN
Dit is verreweg de goedkoopste manier om de F1 live te kunnen kijken. Het enige dat je nodig hebt is een VPN. Het Luxemburgse RTL Lu biedt namelijk een gratis livestream aan van alle Formule 1 races, kwalificaties en trainingen.
Een vereiste is dat je alleen vanuit Luxemburg kunt kijken. Echter, met behulp van een VPN kun je dit gemakkelijk mogelijk maken. Dit nog snel werkzaam krijgen voordat de race begint? Bekijk dan deze handleiding.

Maar wat doet een VPN eigenlijk?
Met een VPN verwissel je jouw Nederlandse of Belgische IP-adres met een IP-adres in Luxemburg. Daardoor krijg je direct toegang tot de F1 livestream van RTL Lu.

Je kunt de meeste VPN’s 30 dagen lang gratis uitproberen. De gemiddelde kosten liggen op zo’n 2 tot 3 euro per maand. Aanzienlijk goedkoper dan een extra TV-abonnement.
Via deze link vind je de beste VPN voor de Formule 1.

Voordelen van RTL Lu:
• Officieel kanaal
• Hoge kwaliteit (1080p)
• Snelle en stabiele stream
• Gratis met een VPN

F1 TV Pro
Een andere goede optie is F1 TV. Daar kijk je live naar alle sessies van de Formule 1, 2 en 3. Als extra kijk je ook naar de Porsche Supercup en 650 historische races.
F1 TV Pro kost 64,99 per jaar.

De voordelen van F1 TV:
• Officiële stream
• On-demand toegang tot alle onboard camera’s en boardradio
• Mogelijkheid tot terugkijken herhalingen

Gratis streams
Tot slot zijn er ook nog de gratis F1 livestreams, bijvoorbeeld van Hesgoal of Cric HD. Het nadeel van deze streams is dat ze illegaal zijn en vaak van een stuk mindere kwaliteit. Bovendien is de ervaring dat de verbinding vaak hapert of wegvalt. Er gaan ook geruchten dat er malware rondgaat op dit soort gratis streamingswebsites. Je kunt dit soort streams dan ook beter vermijden.

Meer informatie vind je HIER.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS