Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Europees debuut voor twee PBV’s, de elektrische bedrijfswagens van Kia, op IAA Hannover 2024

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2024 15:19

Kia presenteert voor het eerst op de IAA in Hannover twee PBV’s aan het grote publiek. De conceptversies van de PV5 en PV7 zijn twee voorbodes van de complete line-up van “Platform Beyond Vehicles” waarmee Kia de markt van lichte elektrische bedrijfswagens gaat betreden.

KIA PV5 en PV7


Op de Kia-stand in hal 13 toont Kia maar liefst vier varianten van de PV5 en PV7; de PV5 High Roof concept, de PV5 People Mover concept, de PV5 3D-concept en de PV7 concept. De eerste, volledig elektrische, connected en aanpasbare PBV’s van Kia komen naar verwachting in de zomer van 2025 op de markt.

"Onze flexibele en zeer veelzijdige PBV's gaan de wereld van logistiek en transport volledig veranderen, met een echt klantgerichte benadering en een elektrisch platform dat kan worden aangepast aan meerdere mobiliteitsbehoeften", zegt Marc Hedrich, President van Kia in Europa.

IAA Hannover

De toekomstige PBV’s van Kia zijn allesomvattende mobiliteitsoplossingen waarbij op maat gemaakte elektrische voertuigen worden gecombineerd met geavanceerde software op basis van de software-to-everything strategie van Kia. Als een Platform Beyond Vehicle gaan de PBV’s zowel bedrijven als particulieren een ongekende flexibiliteit en ultieme vrijheid bieden met hun op maat gemaakte carrosserieën en interieurs, uitstekende wendbaarheid en de laagste instaphoogte.

Kia toont de PBV's op IAA Hannover 2024. Ondernemend Nederland kan ze op de IAA Hannover van 16 tot en met 22 september 2024 ervaren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS