Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Andres Beers maakt indrukwekkend NASCAR-debuut in Zolder

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 oktober 2024 07:45

ZOLDER - Met de dertiende plaats algemeen en de vierde plaats bij de rookies heeft Andres Beers zondag een sterk debuut gemaakt in de NASCAR Whelen Euro Series. De zeventienjarige coureur uit Broechem toonde zijn aanpassingsvermogen tijdens de finale op het circuit van Zolder, waar hij voor het eerst in competitieverband een NASCAR-bolide bestuurde.

Andres Beers op het podium

"Het was zeker geen slecht resultaat voor mijn eerste wedstrijd", zei een tevreden Andres. "Het was niet gemakkelijk en het was best een groot deelnemersveld." De jonge Belg had eerder dit jaar slechts één keer een NASCAR getest in Frankrijk. Deze race was dus pas zijn tweede ervaring in de auto.

Andres, die normaal gesproken in een BMW rijdt in de Belcar-serie, moest daarom wel even wennen aan de verschillen. "Een NASCAR geeft een heel ander gevoel. Het is een heel andere auto zonder abs en tractie controle en hij gaat een stuk rapper dan de BMW", legde hij uit. "In het begin was het zoeken en aanpassen en toen dat was gelukt ging het vlotjes en vanzelf."

Andres Beers op de startgrid

Zijn ervaring op het circuit van Zolder bleek een voordeel. "Het circuit kende ik al van buiten. Daar heb ik het hele seizoen al gereden. Dat was mijn voordeel", vertelde Andres. Wel moest hij zijn rijstijl aanpassen. "Je moet een beetje een andere racelijn pakken dan met de BMW. Nu moest ik de kerbs vol pakken en met de BMW moet je de hoge kerbs juist vermijden. Ik vond dat superleuk, op de kerbs met vier wielen loskomen."

De overstap naar NASCAR beviel Andres dan ook erg goed. "Dit vind ik echt wel een pak leuker dan racen in de BMW in de Belcar”, bekende hij. “Iedereen rijdt ook met dezelfde auto. In de Belcar rijd je met diverse klassen tegelijkertijd. In de NASCAR kun je daardoor goed vergelijken wie de betere piloot is."

Andres Beers in de cockpit

De kans om in NASCAR te racen kwam onverwacht. "We hebben aan het begin van het jaar verschillende auto's getest en mijn vader las op een dag op internet over de NASCAR-testdag in Frankrijk", vertelde Andres. "De eigenaar van de Euro NASCAR zag potentieel in mij. We raakten geïnteresseerd en hebben dit team gevonden."

Met het oog op de toekomst, lijkt een volledig seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series een reële mogelijkheid. "We weten nu een beetje wat we kunnen doen volgend seizoen", zei Andres hoopvol. "Waarschijnlijk gaan we het hele seizoen rijden!"

Andres bedankt Marc Goossens, coach en tevens piloot van wagen #72, Team Bleekemolen, Michael en Sebastiaan Bleekemolen voor de tips en hospitality, Club Motorsport, de mechaniekers en ingenieur voor een topwagen #55, de eigenaar en piloot Fabrizio Armetta, ze luisterden echt naar mijn advies om de wagen sneller te maken, mijn spotter Stef Bourgeois, Bjorn en Lenny Care Care Peeters, mijn steun bij IC Motorsport en het ganse Belcar Endurance-seizoen, Ian en Cedric van IC Motorsport, alle piloten die de wagen hebben gedeeld bij de Belcar Endurance, Yana, René en David.

Ook bedankt Andres zijn mama Esther, zijn zussen Chine en Stephanie, zijn semi-brother Joshua, zijn kine Cato, en zijn papa die steeds klaar staat om alles te fixen. 🙂 “He is my hero!” 🙂

Andres Beers wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Rational, Top Speed koeriersdienst, Iceberg, Andy dranken, DFK waar het allemaal begon, Vercom International, Neujens Internieur, Renovatie Martinez, TDL logictics, CBFI Icemakers, Icefactory Europe, Speedwear voor de perfecte service on track, veel dank aan BAKALI, de beste rijstwafels die EuroNASCAR mogelijk maakte.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS