Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Racen in de Groene Hel: NLS maakt definitieve kalender 2024 bekend met acht wedstrijden

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 3 maart 2024 22:00

Twee weken geleden maakte de NLS al een voorlopige kalender bekend. Deze week werden de definitieve datums bevestigd. De kalender bevat 8 wedstrijden over 6 weekends.

Racen in de Groene Hel: NLS Nordschleife

Op 6 en 7 april begint de NLS meteen met een doubleheader in de vorm van NLS 1 op 6 april gevolgd door NLS 2 op 7 april. De week daarop de 13e en de 14e april zijn de kwalificatie wedstrijden voor de 24 uur van de Nordschleife die trouwens wel meetellen in het NLS kampioenschap.

Na de 24 uurs wedstrijd van de Nurburgring van 30 mei tot en met 2 juni gaat de strijd al snel verder op 22 juni met NLS 3. Daarna is op 3 augustus NLS 4 met als hoogtepunt een wedstrijd van 6 uur. 19 oktober volgt NLS 4 en de afsluitende wedstrijd is dan op 16 November met NLS 6.

De wedstrijden duren allemaal 4 uur met uitzondering van NLS 4 die 6 uur duurt. Daags voor de wedstrijden op de vrijdag zijn de teams in de gelegenheid om hun wagens af te stellen.

NLS

"Acht races, gelijkmatig verdeeld over het jaar, dat is een goede kalender voor ons 48e seizoen in de Groene Hel," zegt VLN-directeur Mike Jaeger. "Vooral de geconcentreerde raceactie voorafgaand aan de 24-uursrace als het onbetwiste hoogtepunt op de Nurburgring zal de fans in vervoering brengen. We zijn er klaar voor en kijken uit naar echte enduranceraces op de Nurburgring Nordschleife."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS