Karting • Chrono

BMC- en BNL-kampioen Jayden Thien gaat voor goud op Rotax Max Grand Finals na sterk seizoen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 17:35

BERGHEM - Met al twee kampioenschappen op zak en op de drempel van een derde titel, focust Jayden Thien zich nu op de Rotax Max Grand Finals in Sarno. De zestienjarige kartcoureur uit Maria-Hoop vertrekt zaterdag naar Italië voor zijn derde deelname aan het prestigieuze evenement, vol vertrouwen na een uitzonderlijk sterk seizoen.

Jayden Thien Champion karting BMC BNL Rotax Max Senior

"We weten dat we kunnen meedoen om de overwinning, maar uiteindelijk gaat het om de details", blikte Jayden vooruit op het jaarlijkse WK voor Rotax Max-coureurs. “Er kan heel veel gebeuren in zo'n week."

Jayden heeft veel ervaring met de Grand Finals. Hij deed al twee keer eerder mee en in 2021 eindigde hij in Bahrein knap als tweede in de Junioren-klasse. "Het is een keer dus bijna gelukt. Nu ga ik met de instelling ernaartoe voor die ene plek beter te gaan", vertelt hij vastberaden.

Ter voorbereiding op de ‘mooiste wedstrijd van het jaar’, waar alle coureurs in de Senioren-klasse op gelijke Sodikarts rijden, nam Jayden afgelopen weekend in Berghem deel aan de zevende ronde van het NK Rotax Max op een Sodikart.

"Om het goede gevoel te krijgen en te zien wat het verschil maakt als je wat aanpast aan de kart", legde hij uit. “Omdat het rijden in een Sodikart net een ander gevoel geeft dan de OTK waar ik normaal gesproken mee rijd. Maar de snelheid was gelijk heel goed”, zei Jayden die in Berghem na een uitvalbeurt in de prefinale tijdens de finale als vierde finishte na een razendknappe inhaalrace.

Jayden Thien

Het huidige seizoen is inmiddels uitgedraaid op een ware triomftocht voor de jonge Limburger. "We hebben veel wedstrijden gereden, ongeveer 25, waarvan ik er twintig op het podium stond", somt Jayden op.

Zijn succes schrijft hij voor een belangrijk deel toe aan hard werken en doorzettingsvermogen. "In de winter hebben we heel veel getraind. Ik heb hard gewerkt met mijn monteur Ramon Rietveld. Vanaf de eerste race ging het al heel goed. Ik zat meteen in een goed ritme en ging direct met veel vertrouwen de volgende wedstrijd in."

Jaydens mentaliteit en aanpak dit seizoen speelden ook een grote rol in zijn succes. "Ik ging er dit jaar in met de mindset: alles of niets. Ik ging elk weekend voor de winst", vertelde hij. Die instelling, gecombineerd met de lessen die hij trok uit een moeilijker seizoen vorig jaar, heeft geleid tot zijn huidige topvorm.

Dat leverde hem de titel op in het BMC- en het BNL-kampioenschap. Daarnaast staat Jayden op het punt om ook het Nederlands kampioenschap binnen te halen. "We staan er heel goed voor", zei hij over de laatste ronde van het NK van komende maand in Genk. “Maar dus eerst de Grand Finals. Ik hoop echt dat ik die deze keer kan winnen!”

Jayden bedankt zijn moeder, opa en oma voor de steun, monteur Ramon Rietveld, Dan Holland Racing voor de wedstrijden in de BNL en de Euro Series, Birger Bouvin voor de motoren bij het NK en de BMC en zijn sponsoren voor hun onmisbare steun tijdens dit succesvolle seizoen.

Jayden Thien wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Paula Cox “Mooi Wonen”
Ohé en Laak

Das Aluminium
Susteren

Goossens Vastgoed
Geleen

Loyaalzorg Limburg
Maria Hoop

ARWI Installatie Techniek
Roosteren

Silence Breaking BV
Urmond

Ad de Jong Glas & Kozijnen
Geleen

Autovakmeester Verheijen
Born

Envico Tech BV
Echt

All-in Echt

AVS Installatie
Beek lb

De Maassche Echt
Echt

Deckers Bouw & Renovatie
Echt

Cafetarie ’t Dörp
Horn

Simons Grafisch ontwerp
Susteren

Letro BV
Susteren

Autoherstel PR Resto
Lexmond

Insta : Jaydenthienracing
Fb : Jaydenthienkarting
Mail : [email protected]

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS