Karting • Chrono

Champagnedouche voor Nederlands kampioen Giovanni Witteveen: "Het was superleuk"

Uitgegeven door Bart • 22 oktober 2024 20:30

Eindhoven – Giovanni Witteveen heeft zich zondag gekroond tot Nederlands kampioen in de ID Engines Junior klasse. De 14-jarige karter uit Huizen gaf zo een fraai cadeau aan zijn vader die de laatste twee races vanwege fysieke problemen niet als zijn monteur kon fungeren. Tijdens de afsluitende racedag op de Landsard in Eindhoven nam de CompKart-rijder geen onnodige risico’s en kwam zijn leidende positie in het klassement geen moment meer in gevaar.

Giovanni Witteveen Nederlands kampioen ID Engines Junior

De basis voor zijn Nederlands titel werd vorige maand gelegd bij de voorlaatste ronde op de TT Junior Track in Assen. Giovanni kreeg hulp van zijn teambaas Lennaert Vennink. “Mijn vader heeft door een driedubbele hernia veel last van zijn rug en kon niet sleutelen. Daardoor zaten we in Assen in de problemen en het was mijn teambaas Lennaert die zei ‘ik ga voor jou sleutelen, het komt goed!’ En het is helemaal goed gekomen”, zo vertelt Giovanni getooid met een Nederlandse en Colombiaanse vlag, de nationaliteiten van zijn vader en zijn moeder.

In Assen pakte hij zeer overtuigend de volle buit. “Zonder mijn teambaas was het niet gelukt. Mijn vader heeft heel veel pijn gehad en deze titel is dan ook een mooi cadeau voor hem. We hebben in Assen een Grand Slam gescoord: pole position, drie races gewonnen en in iedere race de snelste ronde gereden. De afstelling was perfect en ik won iedere ronde een tiende op de rest.”

Ook tijdens de laatste ronde op de Landsard was Vennink zijn monteur. Het vertrouwen was groot. “Ik kwam zelfverzekerd hier naartoe. We hebben uitgerekend om welke positie ik moest eindigen en toen dacht ik ‘dat wordt een makkie’. Het veld zat heel dicht bij elkaar, maar ik kon de races rustig uitrijden, heb vol de focus gehouden en geen risico’s genomen die ik wel zou nemen om races te winnen. Ik heb in iedere race goede punten gescoord, waardoor het kampioenschap niet in gevaar kwam.”

Met twee handen in de lucht kwam Giovanni over de streep en hij mocht zijn titel vieren tijdens een ereronde met de Nederlandse vlag. Eenmaal uit de kart werd hij getrakteerd op een champagnedouche. “Super vet! Het is heel leuk om die ronde met de vlag te rijden. Het is hét bewijs dat je de beste van het veld bent. Ik had liever met de Nederlandse en de Colombiaanse vlag gereden, maar het was al superleuk om met de Nederlandse vlag over de baan te rijden.”

Champagnedouche Giovanni Witteveen Nederlands kampioen

Voor de kersvers Nederlands kampioen was het zijn eerste seizoen in de ID Engines Junior. “We hebben een heel mooi jaar gehad. Ik heb twee pechweekenden gehad en ik heb een paar domme fouten gemaakt, maar dat kan gebeuren en uiteindelijk ben ik heel sterk teruggekomen. In Kerpen en Assen heb ik de dagoverwinning behaald en goede punten teruggepakt op de leider van het NK van dat moment. Bij CompKart zit ik in een perfect team met hele goede coaching en de afstelling is altijd top.”

Giovanni Witteveen wil graag zijn vader en moeder en zijn teambaas Lennaert Vennink bedanken. “Ook wil ik Coronel Kartracing bedanken voor de vele trainingsuren die ik op de baan in Huizen heb mogen maken. Dit heeft enorm geholpen in mijn ontwikkeling in de kartsport. Dit is pas mijn derde jaar in competitieverband. Na vorig jaar vice-kampioen te zijn geworden bij de GK4 ben ik nu Nederlands kampioen in mijn klasse.”

Giovanni Witteveen wordt ondersteund door de volgende sponsoren: A-S-E Asbest sanering Eemnes, Jumping Almere, Autofirst Eurocar Hilversum, Bosch Veenstra rijopleidingen, B&C tegeldesign, Hilhorst Recycling BV, Leaped bv online marketing, Broadcast rental, Hoogmij Beheer, C&B adviseurs, en Harry Banis automaterialen.

Om ook volgend jaar op hoog niveau te karten, kan Giovanni nog ondersteuning gebruiken. Ben je geïnteresseerd om Giovanni te ondersteunen, neem dan contact op met vader Remco Witteveen via 06-29347747 of via [email protected]

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS