Karting • CIK-FIA

Dion van Werven imponeert met indrukwekkende vijfde plaats op WK KZ2 in Portimão

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 oktober 2024 17:43

PORTIMÃO - Met een indrukwekkende reeks prestaties heeft Dion van Werven zondag een knappe vijfde plaats behaald tijdens het WK KZ2 in Portimão. De zestienjarige coureur uit Hulshorst toonde zijn veelzijdigheid door onder alle weersomstandigheden vooraan mee te strijden.

Dion van Werven

Dions weekeinde begon sterk met een tweede plaats in de kwalificatie op een natte baan. "De nummer één was vijftienduizendsten sneller op een opdrogende baan. Dat was net jammer", vertelde Dion. Die kwalificatie zette wel mooi de toon voor een reeks sterke heats.

In de eerste heat liet Dion zien dat hij uitblinkt in uitdagende omstandigheden. "Er kwam veel regen. De baan was écht heel nat, we hadden zelfs te maken met aqua planing op het rechte stuk. Ik houd van die omstandigheden, daarin kan ik echt wel goed uit de voeten. Ik reed zelfs even aan de leiding maar ik kreeg helaas te kampen met remproblemen en een klein race-incident waarbij ik van de baan raakte." Desondanks wist hij nog knap als vijfde te finishen.

De jonge Nederlander bleef consistent presteren in de volgende heats, met een zesde, tweede en vierde plaats. In de vijfde heat werd hij ‘comfortabel tweede’, wat resulteerde in een zevende plaats overall na de heats. "Dat was netjes na alle problemen en een penalty die we hadden gehad", reflecteerde Dion.

In de Superheat toonde Dion opnieuw zijn snelheid, maar een code rood-situatie verstoorde zijn initiële opmars. "Ik was dicht bij de leiding vóór de code rood. De wedstrijd werd opnieuw gestart, ik had helaas een iets minder goede start deze keer en werd uiteindelijk vijfde in deze race."

De finale was het hoogtepunt van Dions weekend. "Ik had een heel goede start. We gingen met z'n drieën de eerste bocht in." Even later werd hij helaas van de baan gereden en verloor daardoor de directe aansluiting met de kopgroep. Dion herstelde zich sterk. "Daarna heb ik de race met een goede snelheid uitgereden en ben uiteindelijk vijfde geworden. Ik had ook nog de een-na-snelste ronde van de race. Dat was mooi."

Met zijn prestaties op het WK bevestigde hij zijn groeiende status als één van de absolute topcoureurs in de KZ2-klasse. Van tevoren had hij overigens nooit durven dromen dat hij dicht bij het podium zou eindigen op het WK in wat nota bene pas zijn eerste jaar in deze zeer prestigieuze klasse is.

Dion van Werven Sodikart

Dions toch al knappe prestatie is des te indrukwekkender gezien zijn recente overstap naar Sodikart. Het was zijn tweede raceweekeinde op het voor hem nog nieuwe chassis. Pas twee weken voor het WK had hij op hetzelfde circuit voor het eerst op Sodikart een race gereden. Dat was tijdens de Champions of the Future-race. Die ging direct heel goed aangezien hij daar veelbelovend als negende eindigde. Dion: "Het was in ieder geval een goede voorbereiding voor het WK. Dat gaf me heel veel vertrouwen."

Op het WK, op het moment dat het echt moest, slaagde hij er dus in dicht bij het podium te finishen. Met iets meer geluk was een podiumplaats misschien zelfs wel mogelijk geweest. Zeker in de regen. Maar Dion was zeer tevreden met zijn P5. Terugkijkend concludeerde hij: "Ik denk dat P5 een goede afspiegeling van de verhoudingen was in droge omstandigheden."

Dion van Werven wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Van Werven Infra & Recycling, Riwald Recycling, Harry Frens Vastgoed BV, Bincx Agrarische en Industriële bouw, Heicom, JHM Groep, Prominent, Prins Exclusivo, GPS Holding, Jos Scholman, Catering Culinair, Jabe Reclame Van Dijk Groothandel, Giraffes4Zebra’s en FD Houtbewerking.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS