Karting • CIK-FIA

Dion van Werven snelt op Sodi-kart naar knappe achtste plek in Champions of the Future: "Lekker gevoel aan overgehouden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 oktober 2024 17:36

PORTIMAO – Coureur Dion van Werven uit Hulshort heeft een indrukwekkende prestatie neergezet tijdens het Champions of the Future-weekeinde op het circuit van Portimão. In de sterk bezette KZ2-klasse denderde de zestienjarige karter tussen de wereldtop naar een knappe achtste plaats in een veld van maar liefst 82 deelnemers. Wat zijn prestatie extra knap maakte, was dat hij dat deed op een voor hem nieuw chassis voor de schakelkarts in een voor hem nieuw team.

Champions of the Future in Portimão Dion van Werven

"Het ging behoorlijk lekker, ja. Al had het veel beter gekund", vertelde Dion na afloop. "Het was een oefenwedstrijd voor het WK. Voor de snelheid. Dat is goed gelukt. Daar ben ik blij mee, maar ik had het podium kunnen halen. Door mechanische problemen werd ik uiteindelijk achtste."

Dion reed afgelopen weekendeinde voor het eerst met een chassis van Sodikart. Hij toonde al vanaf het begin zijn snelheid. "De eerste training dat ik op de Sodi reed, was ik meteen de snel. Dat was super", zei hij enthousiast. "Ik hoefde niet echt te wennen. De kart is aardig hetzelfde als de CRG die ik gewend ben, maar de remmen zijn anders. Gelukkig kon ik er snel aan wennen."

Zijn kwalificatie verliep vervolgens voorspoedig, ondanks wisselende weersomstandigheden. "Voor de kwalificatie begon het te regenen. Daar was ik wel blij mee", verklaarde Dion, die heel graag op een natte baan racet. Hij kwalificeerde zich uiteindelijk als tweede in zijn groep en vijfde overall.

In de heats liet de jonge coureur zien dat hij met de besten mee kon. Hij noteerde indrukwekkende resultaten: eerste, tweede, eerste, vierde (ondanks een tijdstraf van vijf seconden) en derde in de respectievelijke races. "In de eerste heat viel ik terug naar de vijftiende plek, maar in ronde twee lag ik vierde en twee rondes erna lag ik tweede", zei hij over zijn opzienbarende comeback in de openingsheat. "In de voorlaatste ronde haalde ik de koploper in en won ik nog."

Helaas kreeg het talent uit Gelderland in de Superheat te maken met pech. "Ik reed naar buiten en ik merkte dat er iets mis was met de koppeling. Die was kapot voordat ik op de grid stond", zei hij teleurgesteld. "Daar gingen mijn kansen op het podium."

Ondanks die fikse tegenslag reed Dion in de finale, waarin hij dankzij zijn uitstekende resultaten in de heats nog altijd als achtste mocht starten, knap naar P8. "Van die plek is het bijna onmogelijk om dan nog naar de top vijf te rijden", legde hij uit. "Ik had wel een hele trein achter me. Die probeerde ik voor te blijven. Ik reed nog van ze weg en ben zo achtste geworden."

Sodi Kart

Hoewel een podiumplaats er deze keer dus niet in zat, was Dion tevreden met zijn prestatie. "Dat ik geen podiumplaats heb gepakt, is jammer, maar ook weer niet het einde van de wereld", zei hij nuchter. "Ik had de snelheid om voor het podium te strijden. En het mooie is dat ik er een lekker gevoel aan overgehouden heb voor het WK!"

Met het oog op dat WK, dat over een kleine twee weken op hetzelfde circuit in Portimao wordt gehouden, is Dion vastberaden. "Ik ga begin volgende week terug. Ik ga daar maar voor één ding: winnen!"

Dion bedankt zijn team, supporters en zijn sponsoren.

Dion van Werven wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Van Werven Infra & Recycling, Riwald Recycling, Harry Frens Vastgoed BV, Bincx Agrarische en Industriële bouw, Heicom, JHM Groep, Prominent, Prins Exclusivo, GPS Holding, Jos Scholman, Catering Culinair, Jabe Reclame en FD Houtbewerking.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS