Karting • CIK-FIA

FIA Karting-kampioenen gekroond in Portimão, Palomba wereldkampioen KZ, Bertuca wint in KZ2 en Abbasse in KZ2 Masters

Uitgegeven door HJ van Keulen • 14 oktober 2024 19:24

Het afgelopen weekend werden in het Kartódromo Internacional do Algarve drie FIA-kampioenen gekroond na een felle competitie met verschillende circuitomstandigheden. De Italiaan Giuseppe Palomba was de verrassende winnaar van het Mondokart FIA Karting World Championship - KZ, terwijl zijn landgenoot Cristian Bertuca de FIA Karting World Cup - KZ2 van start tot finish domineerde en de Fransman Anthony Abbasse de FIA Karting International Super Cup - Masters won.

Palomba wereldkampioen KZ, Bertuca wint in KZ2 en Abbasse in KZ2 Masters

Het weer veranderde van regen op vrijdag in droog en steeds mooier weer op zondag. Op het 1.531 m lange circuit van het Kartódromo Internacional do Algarve waren de gevechten constant en wisselden de koplopers voortdurend met de veranderende grip van het circuit, met enkele belangrijke comebacks in de finales en enkele verrassende wendingen.

CIK-FIA President Akbar Ebrahim en zijn Vice-President John Ryan konden het niveau van de competitie waarderen in het gezelschap van Marek Nawarecki, Directeur van het Circuit Sport Department van de FIA, en Vincent Caro, Hoofd Circuit Mass Participation, Disciplines and Activities bij de FIA. Lees HIER het complete raceverslag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS