Dakar

Oud-karter Patrick Andriessen keert terug op vier wielen; in Dakar Rally

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 december 2011 10:04

Na acht jaar afwezigheid zal oud-karter en autocoureur Patrick Andriessen terug keren in de autosport. Hij zal bij de komende Dakar Rally 2012 als navigator van Bob ten Harkel actief zijn op de DAF racetruck van Team AutoTrack.nl. Naast Ten Harkel en Andriessen is Thijs Daandels de technische man in de cabine. “Enige weken terug werd ik gebeld of ik mee wilde en kon naar Dakar. Uiteraard zeg je dan geen nee”, verklaarde Andriessen, die jarenlang met succes actief was in de karting en autosport.

Patrick Andriessen Hamer truck

Toch kwam Andriessen van ver, heel ver. Hij begon op jonge leeftijd met karten onder de hoede van Pierre Redeker. Als jonge karter leer je al doorzetten en terugvechten. Dat heeft hem zeker geholpen met het overwinnen van een ernstige ziekte. Hij deed zelfs mee aan Tour for Life en vond daarna zelfs tijd om zijn oude liefde; karting en de autosport weer op te pakken.

“Het bloed blijft kruipen waar het niet kruipen kan. Ik heb zelfs vorig jaar nog twee dagen superkarts gereden, dat was onwijs gaaf! En nu kwam Dakar op mijn pad. Ik navigeer klassieke rallies met mijn pa. Het bloed stroomt waar het niet gaan kan. Het is mooi om terug te keren en een grote uitdaging om met Team Autotrack aan de grootste Rally mee te doen.”

Patrick Andriessen Dakar

In 2003 maakte Patrick de laatste meters in een raceauto in de Renault Clio Cup. Met elf jaar ervaring in de kartsport en acht jaar in de autosport besloot Patrick zijn racecarrière te beëindigen en zich te concentreren op het familiebedrijf TBA en TEN Automotive. Enkele overnames in de jaren die volgden lieten het bedrijf groeien tot een van de grootste leveranciers van werkplaats equipment in de Benelux. Door gezondheidsproblemen besloot Patrick in 2010 om enkele delen van het bedrijf weer te verkopen. Inmiddels is Patrick volledig hersteld en gaat hij zijn grote passie, de autosport, weer achterna.

Helemaal nieuw is het navigeren voor Patrick niet. “Enkele jaren geleden ben ik met mijn vader klassieker rally’s gaan rijden, ook hier navigeer ik.”

De komende editie van de Dakar rally zal van start gaan op 1 januari in Mar del Plata, Argentinië. Na 14 etappes komen de overgebleven deelnemers op 15 januari aan in Lima, de hoofdstad van Peru. Er zijn dan zo’n 9.000 loodzware kilometers afgelegd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS