DTM

De strijd is gestreden, de DTM-kampioen 2024 is bekend: Mirko Bortolotti met de Lamborghini van SSR Performance

Uitgegeven door Peter Vader • 20 oktober 2024 12:45

De strijd is gestreden, de DTM-kampioen van 2024 is Mirko Bortolotti (I). Bij de finale op de Hockenheimring Baden-Württemberg presenteerde de 34-jarige zich met sterke zenuwen en won zondag voor het eerst de DTM-titel in het 40e jaar van de serie. De in Wenen woonachtige Italiaan reisde als koploper naar de krachtmeting in Hockenheim, maar raakte zaterdag de leiding kwijt aan Kelvin van der Linde (ZA). De Lamborghini-fabriekscoureur sloeg terug met een tweede plaats in de laatste race en stelde de eerste titel in de DTM veilig voor Lamborghini en het SSR Performance-team uit München. Voor het eerst sinds 1993 (Nicola Larini met Alfa Romeo) gaat de kampioenschapstrofee terug naar Italië. Een gedetailleerd verslag en een portret van de nieuwe DTM-kampioen Bortolotti volgen nog op RaceXpress.

DTM kampioen 2024 Mirko Bortolotti 2DTM-kampioen 2024 Mirko Bortolotti!

DTM kampioen 2024 Mirko Bortolotti 3Zaterdag raakte Bortolotti de leiding kwijt aan Kelvin van der Linde (ZA) met de blauwe Abt-Audi; de Lamborghini-fabriekscoureur sloeg terug met een tweede plaats in de laatste race en stelde de eerste titel in de DTM veilig voor Lamborghini en het SSR Performance-team uit München

DTM kampioen 2024 Mirko Bortolotti

DTM40 logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS